Нежеланието на ГЕРБ и ДПС за реформи е на живот и смърт

Нежеланието на ГЕРБ и ДПС за реформи е на живот и смърт

Тази сутрин в студиото на “Тази събота и неделя” по БТВ Лена Бориславова коментира събитията от последните дни.

По отношение на състава на кабинета,  представен от кандидата за служебен премиер Димитър Главчев, Бориславова акцентира върху две неща:

”Г-н Главчев избра страната на ГЕРБ и ДПС и остави в кабинета онези министри, които от наша гледна точка бяха силно критикувани, заради съмнения, че те ще осигурят честни и независими избори”, поясни тя.

Тя визира имената на министъра на електронното управление и министъра на МВР.

Бориславова подчерта, че състава на този кабинет е силно провокативен и обществено неприемлив, и повдига изключително много въпроси, свързани със скандалите от последните седмици. Тя уточни, че човека, който последно е редактирал пътната карта на проекта “Турски поток”, в момента е предложен за министър на енергетиката. Друга неприемлива  кандидатура, според депутата от ПП, е тази на заместник прокурора за министър на правосъдието. Тя мотивира мнението си, със скандалните разкрития около “Осемте джуджета” и “Нотариуса”, които ясно говорят за корупция в прокуратурата и съдебната система.

По отношение на кандидатурата на Калин Стоянов за министър на МВР, Бориславова обясни, че ПП-ДБ още декември месец миналата година са снели доверието от него, но ГЕРБ и ДПС са го пазили до последно. “Те късаха ризи в негова защита”, красноречиво се изрази Бориславова и допълни, че исканията за неговата смяна са “бутнали” правителството.

За промените в Конституцията, Лена Бориславова уточни, че е необходимо време за да влезнат в действие, но са постигнали целта, а именно президента да не може да съставя служебен кабинет без никакъв контрол в една парламентарна република.

По темата с оставката на главният секретар на МВР, Бориславова беше категорична:

”Не е нормално в една европейска държава прокурори да искат от главния секретар да си подаде оставката и да го заплашват” и допълни, че “прокуратурата извърша престъпление по този начин”.

На въпроса дали след изборите ПП-ДБ биха седнали на една маса с ГЕРБ-СДС да водят разговори, Лена Бориславова заяви:

“Докато от името на ГЕРБ-СДС сяда Делян Пеевски ние не можем да продължим разговорите с тях”,

Канал 3

Други новини

Костадин Костадинов: Полицаите буквално са абдикирали от борбата за купуване на гласове

Костадин Костадинов: Полицаите буквално са абдикирали от борбата за…

На пресконференция на ПП “Възраждане” лидера на партията Костадинов Костадинов обширно коментира ниската избирателна активност, купуването на гласове, манипулирания и корпоративния…
БОЙКО БОРИСОВ ПО ПОВОД ИЗТЕКЛИЯ ВЧЕРА ЗАПИС С ЛИДЕРИТЕ НА ПП

БОЙКО БОРИСОВ ПО ПОВОД ИЗТЕКЛИЯ ВЧЕРА ЗАПИС С ЛИДЕРИТЕ…

ГЕРБ-СДС представи управленска си програма днес в София. Събитието се проведе В зала на ул. „Оборище 5“ В София и бе…
Пеевски: Христо Иванов искаше да е президент и да ликвидира ПП

Пеевски: Христо Иванов искаше да е президент и да…

Брифинг на Пеевски в кулоарите на Народното събрание. Какви нови разкрития направи съпредседателя на ДПС Делян Пеевски пред журналисти днес може…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *