• 11.07.2024
  • Няма коментари
  • 16

Костадинов се съюзи с фашисти(ВИДЕО)

Националистическата проруска партия „Възраждане“, заедно с германската националистическа партия  “Алтернатива за Германия, вчера са учредили в Брюксел нова парламентарна група…

 Костадинов се съюзи с фашисти(ВИДЕО)

Националистическата проруска партия „Възраждане“, заедно с германската националистическа партия  “Алтернатива за Германия, вчера са учредили в Брюксел нова парламентарна група в Европейският парламент, под името “Европа на суверенните нации”. Това съобщи Костадинов пред жирналисти в кулоарите на парламента.

Новата парламентарна група обединява 25 депутати от 8 държави, като 14 от тях са от крайнодясната „Алтернатива за Германия“.

Държавите са България, Германия, Словакия, Чехия, Полша, Литва, Франция и Унгария. Костадинов уточни, че се очаква другата седмица, към групата, да се присъедини и испанската партия “Купона свърши” със своите трима европейски депутати, както и още един словак и още един германец. С тях групата ще стане с 30 депутата.

Лидерът на “Възраждане” съобщи, че в момента вървят преговори с още седем държави и очакванията са, до края на годината групата да надхвърли 40 човека.

В новосформираната група “Възраждане” е втора политическа сила и ще има зам.-председател в лицето на Станислав Стоянов, като предстои Петър Волгин да стане нейн говорител.

Костадинов подчерта, че до средата на септември се очаква и сформирането на нова европейска “суверенистка” партия, на която най-вероятно, председател ще бъде Станислав Стоянов.

Лидерът на “Възраждане” каза, че още със започване на работа на ЕП на 16 юли, ще бъдат внесени петиция и декларация, с които от партията ще призоват ЕП да подкрепи провеждането на референдум за запазване на българския лев.

Е как е възможно хем да си против Европа, хем да искаш постоянно да си в Европа – това да вземе да ни обясни Костадинов.

Какво още каза Костадинов може да гледате във видеото.

Канал 3

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *