Силна и обединена Европа

Силна и обединена Европа

Исторически момент за Украйна

 

На последната среща на лидерите на ЕС в Брюксел бе взето решение за започване на преговори за членство с Украйна и Молдова.
Новината беше изненадващо съобщена от председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, който пред журналисти сподели, че това е „исторически момент, показващ надеждността и силата на ЕС”.

“Тази година не допуснахме никакви грешки. Нито една. Европа премина през тази година с достойнство. Нямаше малодушие, нямаше нерешителност. А Путин не спечели нищо през годината. Нито в битките срещу Украйна, нито в опитите си да раздели и унижи европейците. Той загуби всичко през тази година. Изключително важно е, че той загуби не само в Украйна, но и във всеки аспект на европейския живот. Европа запази своето единство. И е много важно днес да не изпадне в нерешителност”, това е част от речта на украинският премиер Зеленски, часове преди вземането на съдбоносното решение.

Унгарският премиер Виктор Орбан е напуснал залата, но е бил запознат и се е съгласил лидерите да гласуват в подкрепа на Украйна в негово отсъствие”.
Минути след решението той публикува във Фейсбук:
“Членството на Украйна в ЕС е лошо решение. Унгария не иска да участва в това лошо решение!”.

 

Канал 3

Други новини

Испания ще признае палестинската държава

Испания ще признае палестинската държава

Педро Санчес обяви, че Испания ще признае палестинската държава на 28 май заедно с Норвегия и Ирландия
Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Днес се проведе конференцията “Европейската директива за минималната работна заплата: Възможности пред синдикатите в България”. По време на форума експерти в…
ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА ГКПП ВИДИН

ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ…

“МВР прави и ще продължава да прави всичко необходимо, в рамките на неговата компетентност, за максимално облекчаване на трафика на граничния…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *