Русия не е свикнала България да има своя позиция

Русия не е свикнала България да има своя позиция

С 11 гласа „за“ и 4 „против“ вчера Комисията по отбрана на Народното събрание прие Проект за предоставяне на допълнителна военна помощ за Украйна. Предлага се страната ни да дари неизправни зенитно-управляеми ракети от противовъздушната отбрана и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие с отпаднала необходимост.

Не закъсня и реакцията от страна на Русия. Федералната служба за военнотехническо сътрудничество (ФСВТС) на Руската федерация смята предаването от България на Украйна на ракети за системите за ПВО С-300 за „грубо нарушение на международните задължения“ и призовава София да преразгледа решението си “ с цел недопускане на нарушения на международното право в областта на военнотехническото сътрудничество“, предава Интерфакс.

От Федералната служба уточняват:

”В медиите се появиха съобщения за одобрението на българското Народно събрание за предаването на киевския режим на ракети за зенитно-ракетните системи С-300. Това е пореден опит на българското ръководството грубо да наруши международните си задължения в областта на контрола върху въоръженията, въпреки многократните обяснения от руска страна”.

Почти заплашително от ФСВТС допълват, че “прехвърлянето на оръжие в зоната на бойните действия в Украйна неизбежно ще доведе до допълнителна ескалация на конфликта и невинни човешки жертви”.

Канал 3

 

Други новини

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА СТ. ТРЕНЬОРА НА ЦСКА СТАМЕН БЕЛЧЕВ ПРЕДИ МАЧА С ЧЕРНО МОРЕ

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА СТ. ТРЕНЬОРА НА ЦСКА СТАМЕН БЕЛЧЕВ ПРЕДИ…

“За нас всеки мач е важен. За мача с Черно море трябва да бъда спокойни и уверени, когато владеем топката и…
Работник по чистота е открил две гранати в центъра на Хасково

Работник по чистота е открил две гранати в центъра…

Днес работник по чистотата от фирма “Екопрогрес” е открил две гранати в близост до Часовниковата кула на пл. “Атлантически” в центъра…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *