• 22.05.2024
  • Няма коментари
  • 19

РАЗБИХА НАРКООРАНЖЕРИЯ С МАРИХУАНА В СТОЛИЧНИЯ КВАРТАЛ „ОРЛАНДОВЦИ“

На брифинг днес директора на ГД “Национална полиция”Атанас Илков и зам.градският прокурор на София Иво Илиев съобщиха, че е разбита…

 РАЗБИХА НАРКООРАНЖЕРИЯ С МАРИХУАНА В СТОЛИЧНИЯ КВАРТАЛ „ОРЛАНДОВЦИ“

На брифинг днес директора на ГД “Национална полиция”Атанас Илков и зам.градският прокурор на София Иво Илиев съобщиха, че е разбита модерна оранжерия с 2700 стръка марихуана в различен стадий на растеж  в столичния квартал „Орландовци“.

Арестувани са трима мъже на възраст между 23 и 60 години в момент, в който полагали грижи за растенията. Един от задържаните е криминално проявен.

Лабораторията е оборудвана със специални филтри, които не позволявали на живеещите в района да усетят миризмата от растенията. Намерени са чували със сухо вещество, готово за пласиране.

Прокуратурата образува досъдебно производство за отглеждане на коноп и държане на наркотични вещества с цел разпространение.

„Самият факт, че те имат растения на различна възраст – тоест – от най-малки, до такива, които дават плод, говори, че те са производители, както и факта, че имат сухо вещество, готово за пласиране. Тепърва ще се установява дали го произвеждат за търговия на едро или го пласират чрез свои дилъри, които контролират“, заяви Иво Илиев.

Към момента продължават процесуално-следствените действия, претърсвания и изземвания. До 24 часа се очаква прокуратурата да прецени какви обвинения да повдигне срещу задържаните и дали да ги задържи до 72 часа.

За повече информация гледайте видеото.

Канал 3

Други новини

ГЕРБ и ДПС са готови да борят корупцията заедно(ВИДЕО)

ГЕРБ и ДПС са готови да борят корупцията заедно(ВИДЕО)

Днес ГЕРБ-СДС покани на разговори партиите, които влизат в 50-ото Народно събрание. За целта лидера на ГЕРБ Бойко Борисов излъчи преговорен…
Руският президент Путин ще посети Северна Корея

Руският президент Путин ще посети Северна Корея

Владимир Путин ще пътува до Северна Корея за двудневно посещение, започващо във вторник, съобщиха от Кремъл. Това е първото посещение на…
Първата лична карта от ново поколение бе връчена на министър Калин Стоянов(ВИДЕО)

Първата лична карта от ново поколение бе връчена на…

Издаването на новите лични документи започна от днес. Министърът на МВР Калин Стоянов днес получи първата лична карта от ново поколение.…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *