• 03.07.2024
  • Няма коментари
  • 19

Костадинов от трибуната на НС: Превърнали сме се в натискачи на копчета, които да одобряват разчистването на терена от страна на Пеевски(ВИДЕО)

Днес от трибуната на парламента лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов, в свое изказване, попита директно: “Аз не разбирам защо си…

 Костадинов от трибуната на НС: Превърнали сме се в натискачи на копчета, които да одобряват разчистването на терена от страна на Пеевски(ВИДЕО)

Днес от трибуната на парламента лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов, в свое изказване, попита директно:

“Аз не разбирам защо си затваряме очите за това, което се случва в момента в държавата”, каза Костадинов.

“Една парламентарна група, на ДПС, в момента провежда “чистка” в държавата. Пеевски разчиства хората на Доган”, продължи лидера на “Възраждане”.

Той подчерта, че “включително днес  изключеният Рамадан Аталай обяснява за невероятен сблъсък и разцепление във втората политическа сила в държавата”.

Костадинов уточни, че е редно Аталай да дойде в парламента и да обясни, какви са били мотивите му.

В характерно негов стил Костадин Костадинов попита:

Ние в какво сме се превърнали?! В натискачи на копчета, които да одобряват разчистването на терена от страна на Пеевски”.

“Държава се е превърнала в една арена, на която две мафиотски крила са се хванали гуша за гуша”, обобщи Костадинов назряващото напрежение в редиците на ДПС.

Зам.-председател на НС Йордан Цонев неколкократно призова лидера на “Възраждане” да се придържа към точката от дневния ред и да не нарушава правилника на парламента, на което Костадинов реагира с думите: “като искате да се изкажете слезте тук и говорете тук от тази трибуна”.

Призовавам залата да покажем един урок на ДПС в момента, че никой не може да се държи като касапин в сградата на НС и никой няма да разполага с изпълнителната власт, като нещо което си държи в джоба и си го подхвърля”.

Той намекна, че в при такива ситуации в парламентарната група на ДПС, “понякога се стига включително и  до убийства”.

И докато Цонев ровеше в правилника на НС, за да търси точката по която Костадинов нарушава реда в залата, лидера на “Възраждане” призова колегите си депутати, да не гласуват оставката на Рамадан Аталай.

Цялото изказване на Костадин Костадинов може да гледате във видеото.

Канал 3

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *