• 11.07.2024
  • Няма коментари
  • 27

Денков за Канал 3: Тези които, изградиха Пеевски трябва да си отидат(ВИДЕО)

Днес пред сградата на Народното събрание в София се събраха близо хиляда души с искане за оставката на кмета на…

 Денков за Канал 3: Тези които, изградиха Пеевски трябва да си отидат(ВИДЕО)

Днес пред сградата на Народното събрание в София се събраха близо хиляда души с искане за оставката на кмета на Доспат Елин Радев.

Протестът днес е под наслов:

“Доспат не сте сами – Свобода за Доспат”

Основните искания на протестиращите са оставката на настоящия кмет от ГЕРБ и промени в Закона за устройство на територията.

С викове “Бойко излизай” хората призоваха за прекратяване на “диктатурата на дълбоката държава”.

Жителите от гр. Доспат, които присъстваха на протеста, признаха:

“Ние от Доспат сме потиснати, ние сме смачкани”, каза местен жител и благодари за подкрепата. Той допълни, че този протест има дава сили и надежда да продължат борбата.

Към протеста се присъединиха и депутати от ПП-ДБ.

В екслузивно интервю за репортера на Канал 3 Асен Томов акад. Денков коментира, че следят случая в Доспат, чрез техния депутат на място Михал Камбарев. Денков уточни, че днес са направили декларация в парламента, в която осъждат случващото се в Доспат. Той допълни, че в “тази борба трябва да сме заедно”.

Бившият премиер коментира и случващото се в ДПС.

Това, което се виждаме е вътрешна борба, в партия, в която добри и лоши в момента няма”.

Денков отново наблегна, че партиите трябва да се обединят за да оправят правосъдната система.

Той обаче подчерта, че това не е възможно в този парламент.

При ДПС, която е разцепена, при БСП, която е разделена. В ГЕРБ не е ясно точно какво се случва, с тези сложни взаимоотношения с ДПС. Ние не виждаме как може да се направи стабилно правителство”, каза бившият премиер.

Денков сподели, че се надява Делян Пеевски да бъде отстранен от политическата система, но той категорични подчерта, че далеч по-важно е да бъдат отстранени тези, които “го(бел.ред.- Делян Пеевски) изградиха, които го сложиха там, също да си отидат. Тогава ще има справедливост в България”.

Нашият репортер взе интервю и с лидера на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

Петков сподели, че Михал Камбарев от доста време работи с хората от Доспат и информира коалицията ПП-ДБ, какво се случва в града, а именно, че кмета Елин Радев “си прави, каквото си иска”. Той допълни, че това е възможно, защото и “неговият партиен лидер(бел.ред.- Бойко Боросов) също си прави, каквото си иска”.

Лидерът на ПП-ДБ уточни, че този модел е обхванал цялата държава и единственото възможно решение е гражданите и политиците да се обединят, за да преборят корупцията и “задкулисието”, което всъщност управлява България.

Петков коментира случващото се в ДПС, като поясни, че “Пеевски като човек не е важен. Модела Пеевски е проблем. Модела, който е свързан с прокуратурата, с полицията, със службите”.

Той припомни, че от коалицията буквално “продъниха ушите” на всички българи, че е наложителна спешна реформа в тези институции.

Кирил Петков отново призна, че коалицията е допуснала грешка, влизайки в “сглобка” с ГЕРБ в предишният парламент, но изтъкна, че са се надявали да успеят, поне отчасти, да предвижат въпросните реформи напред.

Бившият премиер призова гражданите, да бъдат по-активни и да вземат участие в политическия живот и да гласуват.

Няма спасител хора, зависи от вас”, каза той.

Цялото включване на репортера Асен Томов от протеста може да гледате във видеото.

Канал 3

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *