“Възраждане” правят нова група в ЕП – “Суверенистите”

“Възраждане” правят нова група в ЕП – “Суверенистите”

Крайнодясната партия „Алтернатива за Германия“ (АзГ) премина в офанзива, след като беше изключена от крайнодясната група „Идентичност и демокрация“ (ИД) в Европейския парламент.

Забранявана от досегашните си поддръжници, формация започна да търси нови партньори и очевидно ги е намерила в Испания (групата на ютубъра Алвисе Перес – “Партито свърши”), Полша, Словакия, Румъния, Унгария и “Възраждане” с нейните трима евродепутати Станислав Стоянов, Петър Волгин и Рада Лайкова.

Зараждащата се парламентарна група ще се нарича “Суверенистите” и учредителната сесия ще бъде този четвъртък, беше потвърдено от високопоставен служител на АзГ.

Според „Шпигел“ в основата на новата група в Европейския парламент е „Софийската декларация“, подписана от някои от гореизброените партии след организирания от “Възраждане” форум “Новите лидери на Европа”

Те се обединяват около няколко приоритета в следващия мандат на Европейския парламент:

  • Европа трябва да спре да бъде икономическо пространство, доминирано от интересите на международни корпорации и финансови институции. Нашият континент трябва да бъде политическо пространство на отношения и връзки между равноправни и суверенни държави.
  • Трябва да бъде спряна властта на безотчетната бюрокрация. Демократичната власт е у гражданите и те, а не брюкселските бюрократи, трябва да решават как искат да живеят.
  • Трябва да бъде спряна войната в Европа – чрез мирни преговори. В основата на европейската цивилизация е мирът. Затова европейските държави трябва да се превърнат в самостоятелен и силен фактор в международната политика.

Групата на германската крайнодясна партия „Алтернатива за Германия“ (АзГ) в Европейския парламент ще бъде ръководена от Рене Ауст, след като водещият им кандидат за евродепутат Максимилиан Кра беше изключен от нея.

Канал 3

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *