Весела Лечева напуска “кораба” заради авторитарен начин на управление

Весела Лечева напуска “кораба” заради авторитарен начин на управление

Бившият служебен министър на спорта Весела Лечева напуска Националния съвет на БСП

 

Решението ѝ да напусне Националния съвет на БСП не е изненадващо, тъй като тя е от противниците на сегашния лидер Корнелия Нинова. Според нея ръководството на Корнелия Нинова е заложило на авторитарен начин на управление, обезличило е партията, отстранило е с процедурни хватки социалисти с различно мислене.

“Влязох в БСП като човек, който си поставя високи цели и не се страхува да отстоява принципите си. Моята визия бе тя да е модел и двигател за едно справедливо и прогресивно управление на страната, което да утвърждава достойнството и самочувствието на нацията. През годините в ръководството на БСП имаше уважавани общественици, признати експерти, хора с богат професионален и житейски опит. За съжаление в последните месеци ръководството на БСП, на което лично аз гласувах доверие, се отклони от този път”, казва тя в съобщение, изпратено до медиите.

„Макар, че обмислях това решение отдавна, то не беше взето лесно. В годините съм доказала, че съм човек с последователни политически възгледи и принципи. Съобщавам решението си сега, в края на годината и след местните избори, за да не бъда обвинявана, че съм попречила на кампанията“, допълва Лечева.

Канал 3

Други новини

Испания ще признае палестинската държава

Испания ще признае палестинската държава

Педро Санчес обяви, че Испания ще признае палестинската държава на 28 май заедно с Норвегия и Ирландия
Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Днес се проведе конференцията “Европейската директива за минималната работна заплата: Възможности пред синдикатите в България”. По време на форума експерти в…
ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА ГКПП ВИДИН

ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ…

“МВР прави и ще продължава да прави всичко необходимо, в рамките на неговата компетентност, за максимално облекчаване на трафика на граничния…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *