Бързата работа слепи ги ражда

Бързата работа слепи ги ражда

Промените в Конституцията ще бъдат гласувани през почивните дни

Днес беше свикано заседание на парламентарната конституционна комисия с цел обсъждане второто четене на проектозакона за Конституционна реформа. На практика до такова не се стигна.
Заради огромното желание на лидерите на сглобката реформата да приключи преди Коледа, комисията взе решение текстовете да бъдат гласувани на две извънредни заседания през уикенда.
Това очевидно води до невъзможността за провеждане  на обществено обсъждане на новопостъпилите текстове, които от своя страна могат да прекроят изцяло предложената реформа на основния закон.

Повелята на лидерите на управляващата коалиция е проектът да се гласува на второ и трето четене до зимната ваканция на Народното събрание. Това стана ясно от думите на председателя на комисията Радомир Чолаков – “Това е волята на ръководството на политическите партии”. Той не вижда “нищо неправилно” в това шеметно приемане на текстовете.

Единствен Николай Минчев от ПП-ДБ не е съгласен и подчерта, че това лишава обществеността от възможността да се запознае с новите предложения и да реагира –  “Когато се съберем на комисия, да може да ни дадат обратна връзка – къде има допълнителна нужда от прецизиране, къде сме тръгнали във вярва посока, къде трябва да се подобрят тестовете. За мен в събота е прекалено кратък срок”.

Канал 3

Други новини

Испания ще признае палестинската държава

Испания ще признае палестинската държава

Педро Санчес обяви, че Испания ще признае палестинската държава на 28 май заедно с Норвегия и Ирландия
Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Днес се проведе конференцията “Европейската директива за минималната работна заплата: Възможности пред синдикатите в България”. По време на форума експерти в…
ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА ГКПП ВИДИН

ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ…

“МВР прави и ще продължава да прави всичко необходимо, в рамките на неговата компетентност, за максимално облекчаване на трафика на граничния…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *