• 04.06.2024
  • Няма коментари
  • 9

ПЪРВАТА МИСИЯ НА МЕДИЦИНСКИЯ ХЕЛИКОПТЕР У НАС

Екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздух реализира първата си мисия, съобщи пресцентърът на Министерството на здравеопазването във…

 ПЪРВАТА МИСИЯ НА МЕДИЦИНСКИЯ ХЕЛИКОПТЕР У НАС

Екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздух реализира първата си мисия, съобщи пресцентърът на Министерството на здравеопазването във вторник. Жена е била транспортирана от Шумен във Военномедицинската академия в София от изцяло български екип.

Пациентката, която е била в тежко състояние, е транспортирана от многопрофилната болница в Шумен до болничното вертолетно летище на УМБАЛ “Света Екатерина”, а оттам е предвижена с линейка до Военномедицинска академия.

Сигналът е подаден към Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха в 7:30 часа във вторник. Хеликоптерът е излетял в 8:02 часа, в 8:45 спира за презареждане в Горна Оряховица, като в 9:17 часа излита отново. В 9:42 часа хеликоптерът каца в МБАЛ-Шумен, за да транспортира пациентката до София.

Жената, която е била транспортирана, е постъпила в болница на 26 май и въпреки оказаното лечение, не се е подобрила, съобщи управителят на болницата в Шумен д-р Димитър Костов. Това е наложило преместването ѝ в по-голямо лечебно заведение.

По сигнал за оказване на спешна помощ по въздуха е изпратен медицинският екип д-р Вера Иванова и медицинска сестра Георги Радоев.

“Когато взехме пациента, имахме известни турбуленции в началото, при самото излитане на хеликоптера, тъй като пациентът е бил с генерализиран клонично-тоничен гърч, който бе много бързо овладян медикаментозно, след което нямахме проблеми с витални параметри до кацането и предаването на приемащия екип – на покрива на хеликоптерната площадка на болница „Св. Екатерина“, обясни д-р Иванова.

Канал 3

 

 

Други новини

ГЕРБ и ДПС са готови да борят корупцията заедно(ВИДЕО)

ГЕРБ и ДПС са готови да борят корупцията заедно(ВИДЕО)

Днес ГЕРБ-СДС покани на разговори партиите, които влизат в 50-ото Народно събрание. За целта лидера на ГЕРБ Бойко Борисов излъчи преговорен…
Руският президент Путин ще посети Северна Корея

Руският президент Путин ще посети Северна Корея

Владимир Путин ще пътува до Северна Корея за двудневно посещение, започващо във вторник, съобщиха от Кремъл. Това е първото посещение на…
Първата лична карта от ново поколение бе връчена на министър Калин Стоянов(ВИДЕО)

Първата лична карта от ново поколение бе връчена на…

Издаването на новите лични документи започна от днес. Министърът на МВР Калин Стоянов днес получи първата лична карта от ново поколение.…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *