Премиерът Денков си навлече гнева на земеделския сектор заради “ терористи”

Премиерът Денков си навлече гнева на земеделския сектор заради “ терористи”

По рано днес министър-председателя акад.Денков коментира: “ През последните два дни те започнаха да се държат, като терористи. Използват фалшиви аргументи, поставят искания незабавно да се случи това, ако не го направите ние ще блокираме държавата. Аз с терористи не преговарям. Аз очаквам от тях да дойдат на масата и да преговаряме по същество”. Той напомни също, че субсидиите за земеделския сектор са увеличени с миналата и тази година с 426 млн.лева заради войната.

Реакцията на Българския Фермерски съюз (БФС) по повод това изказване не закъсня. От там заявиха, че остро осъждат думите на премиера Денков. Организацията представи следния писмен отговор:

„Протестите са демократично средство за изразяване на позиция и защита на интересите във всяка страна – член на ЕС. Това е позицията на Българския фермерски съюз във връзка с изразеното мнение на премиера“.

Георги Стоянов председател на БФС коментира: „Правителството и земеделският министър Кирил Вътев вече 100 дни отказват да си говорят с браншовите организации за проблемите и оказването на помощ. Изцяло имаше липса на комуникация. Решиха да седнат на масата за преговори, когато дойде време за протести“. Той изказа мнение, че именно заради липсата на диалог, за първи път от години целият сектор излиза заедно на общ протест.

 

Други новини

Испания ще признае палестинската държава

Испания ще признае палестинската държава

Педро Санчес обяви, че Испания ще признае палестинската държава на 28 май заедно с Норвегия и Ирландия
Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Днес се проведе конференцията “Европейската директива за минималната работна заплата: Възможности пред синдикатите в България”. По време на форума експерти в…
ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА ГКПП ВИДИН

ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ…

“МВР прави и ще продължава да прави всичко необходимо, в рамките на неговата компетентност, за максимално облекчаване на трафика на граничния…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *