• 04.04.2024
  • Няма коментари
  • 12

ПП-ДБ ще сезират КС заради приетите мерки за финансова стабилност

Лорер: ГЕРБ и Възраждане саботират държавата с антибългарски прийоми Днес на брифинг в Парламента представители на коалицията ПП-ДБ обвиниха ГЕРБ,…

 ПП-ДБ ще сезират КС заради приетите мерки за финансова стабилност

Лорер: ГЕРБ и Възраждане саботират държавата с антибългарски прийоми

Днес на брифинг в Парламента представители на коалицията ПП-ДБ обвиниха ГЕРБ, ДПС и Възраждане , че се опитват да “взривяват” бюджета, да ни отдалечават от Еврозоната и да саботират държавата.

”През последните седмици има много опасни популистки предложения от ГЕРБ за над 4 млрд. лева. Тези пари не са предвидени в бюджета и биха го взривили и ни отдалечават от Еврозоната. Може би това е целта”, каза Мартин Димитров.

До това тяхно изказване се стигна, след като снощи депутатите гласуваха проект на решение за гарантиране на финансовата стабилност и фискалната ликвидност на Република България. Вносители на проекторешението са председателят на комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев от ДПС и Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.

Решението предвижда министъра  на финансите незабавно да преустанови разходите по консолидираната финансова програма с изключение на разходите за пенсии, трудови възнаграждения, неотложни социални плащания и падежиращи плащания по държавния дълг, до назначаването на служебно правителство.

Поради това ПП-ДБ ще сезират КС. Тяхната позиция е, че Народното събрание няма право да се намесва в изпълнението на правомощията на другите власти.

Целият брифинг на ПП-ДБ може да гледате във видеото.

Канал 3

Други новини

Испания ще признае палестинската държава

Испания ще признае палестинската държава

Педро Санчес обяви, че Испания ще признае палестинската държава на 28 май заедно с Норвегия и Ирландия
Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Днес се проведе конференцията “Европейската директива за минималната работна заплата: Възможности пред синдикатите в България”. По време на форума експерти в…
ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА ГКПП ВИДИН

ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ…

“МВР прави и ще продължава да прави всичко необходимо, в рамките на неговата компетентност, за максимално облекчаване на трафика на граничния…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *