За канал 3

Канал 3 се завърна!

Преди да кажем защо завръщането на Канал 3 е събитие – нека кажем защо това е важно. Канал 3 беше символ на свобода, актуалност и се радваше на огромна аудитория. Канал 3 се гледаше винаги, когато човек искаше да бъде осведомен по актуалните теми, но и да получи честен прочит на събитията.
Канал 3 беше институция.

Ексклузивно е думата, която описваше най-добре Канал 3. Или както казваше програмният директор Сашо Диков – това го има само тук.


Канал 3 остана в съзнанието на потребителите на телевизионно съдържание. И сега, когато все повече зрителят има нужда от обективност, а няма къде да я получи в българския ефир, дойде моментът за завръщането.

Канал 3 е много повече от просто телевизия. Канал 3 е там, където е важно. С живи включвания от всички места, които имат значение. Канал 3 е силно дигитална, но и във всеки дом.

Глад за истина, адекватност и обективност.

Глад за журналистика.

Канал 3 е и ще бъде остров на информацията без цедка. Канал 3 дава храна за размисъл. Канал 3 е и място за забавление. Основната ни цел е Канал 3 да влезе в Топ 3 на най-гледаните тв канала. А диджитълът и гъвкавостта ще бъде онова, което ще ни отличи от големите.

Телевизия Канал 3 работи ежедневно за създаване на информирано и активно гражданско общество, развива
медийна среда и редакционна независимост и поема ангажимент и гаранции по отношение на  защита и насърчаване на свободата на словото и достъпа до информация
, създаване на качествена журналистика, многообразие от новинарски източници, предлагащи на обществото надеждна и обективна информация.

В момента телевизията се разпространява безплатно в над 170 кабелни и сателитни оператори в цялата страна и ЕС, включилно в А1, Yettel, NeoSat и онлайн в сайта www.kanal3.org