Аман ..от разбирачи

Аман ..от разбирачи

Днес председателят на 48-то Народно събрание Вежди Рашидов в предаването “Тази събота” успя да принизи законността и правосъдието до нови дълбини. В своето “незабравимо” участие той определи Делян Пеевски, като “един умен, прагматичен, нелошо мислещ човек”, и допълни “Сулю и Пулю стана депутат той защо е станал?! Глупав човек пари не прави, той поне си ги е декларирал. Трябва да го оценим”.
На репликата на водещата, относно санкционирането  на Пеевски по закона “Магнитски”, бившия министър на културата успя да “изпъкне с незабравимо ораторско майсторство”:

“Какво значи, бе момчета, “Магнитски” – един американски боклук, който ни го хвърлиха да се мърсим непрекъснато. Какво ни определя “Магнитски”? Какво се случва с Европа като има “Магнитски”? Много важно! Това са американски дъвки. Нас ни управлява Галчето от посолството. Аз Пеевски съм го попържал много яко. За разлика от мълчаливите агнета, медиите гърмяха много яко”.

Рашидов направи анализ на политическата ситуация в България, според който

Няма ГЕРБ, аз бях един от последните. Това сега са едни млади хора, от които през 2009 г., когато създавахме партията, нямаше нито един. Не съм обиден, партията си е на един човек, да си я прави каквото иска”.

Намери добри думи и за президента:  “Президентът узря, за да управлява. Той стана по-мъдър, по-опитен и с по-ясни движения. Узряването е това, което те води напред. Той стана държавник”.

Рашидов коментира и това дали вижда коалиция ГЕРБ , БСП и ДПС така : “Защо не. Отдавна се клатят едни мантри за корупция за ДПС. Същото може да се каже и за ПП, след тяхното управление. Делян Пеевски е един бизнесмен, вече е строен, отслабнал е. Дошло е време да спасяваме българския народ, а не партиите”, допълни той.

Според Вежди Рашидов ДПС винаги е била фактор в политиката, но сега е още по-влиятелна и уточни, че с Ахмед Доган е бил в противоречия, но с днешна дата, в цялата ситуация, той е един от най-мъдрите играчи в политиката.
Не подмина и казуса с Пирогов и със “завидно красноречие” определи ситуацията по следния начин:

“Това, което се случва, е простотия. Всяка власт, която идва, решава да тури братовчед си там, защото има поръчки. Никой не се занимава със здравето на българския гражданин, лекар. Апелирам управниците да спрат, да защитят авторитета на българското здравеопазване. Познавам директора.. сега да го смениш с друг, защото в бюджета ще има едни обществени поръчки… Това е недостойно.”

На въпроса дали ще напусне политиката, той отговори: “Никога не казвай никога” и уточни, че още не е разговарял с Борисов и своите колеги от ГЕРБ.

Канал 3

Други новини

Прокурорът на Международния наказателен съд поиска заповеди за арест срещу лидера на Хамас и Нетаняху за престъпления срещу човечеството

Прокурорът на Международния наказателен съд поиска заповеди за арест…

Прокурорът на Международния наказателен съд (МНС) Карим Хан поиска от съда този понеделник да издаде заповеди за арест срещу израелския министър-председател…
Британското правосъдие спира екстрадицията на Джулиан Асандж и му позволява да я обжалва отново

Британското правосъдие спира екстрадицията на Джулиан Асандж и му…

Стотици протестиращи се събраха в очакване на решението на Върховния съд в Лондон
ПП-ДБ ПОИСКАХА ФАНДЪКОВА И БОРИСОВ ДА ОТГОВАРЯТ ЗАЩО СПИРАТ РАБОТА ЛИФТОВЕТЕ В СОФИЯ

ПП-ДБ ПОИСКАХА ФАНДЪКОВА И БОРИСОВ ДА ОТГОВАРЯТ ЗАЩО СПИРАТ…

Столичният общински съвет ще се събере на извънредно заседание по повод спирането на работа на Симеоновския лифт. “Изключително важно е да…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *