• 23.04.2024
  • Няма коментари
  • 15

Фалстарт на парламентарната комисия за Турски поток

Първото заседание на Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства относно изчезналия стратегически документ „Пътна карта за реализация на…

 Фалстарт  на парламентарната комисия за Турски поток

Първото заседание на Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства относно изчезналия стратегически документ „Пътна карта за реализация на проекта за разширение на газопреносната система на Република България“, както и всички факти и обстоятелства относно реализацията на проекта „Турски поток“ на територията на Република България, бе прекратено заради спорове по дневния ред.

На страницата на комисията бе посочено, че като първа точка днес трябваше да се приемат вътрешните правила на комисията. Като втора точка бе заложено да се изслуша Теменужка Петкова, която бе министър на енергетиката за периода 2014-2021 година. Трета точка бе „разни“.

Днешното заседание се председателстваше от депутата от парламентарната група (ПГ) на ДПС Рамадан Аталай, защото определеният за председател на временната комисияи народен представител от ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев е подал писмено уведомление, че няма да може да присъства. Затова председателят на Народното събрание е разпоредил днешното заседание на комисията да се води от Рамадан Аталай.

Венко Сабрутев се обърна към временния председател на комисията Рамадан Аталай, че от ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“ предлагат да се гласува дневният ред, който те са предложили, а именно изслушване на служебния министър на енергетиката, на Инспектората към Министерство на енергетиката, на организациите „Български елфи“, както и на Илиян Василев като анализатор.

Рамадан Аталай отговори, че предложените хора от ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“ ще бъдат изслушани, но след като предоставят на временната комисия съответните материали и документи, за да се запознаят членовете на комисията.

Станислав Анастасов от ПГ на ДПС се обърна към Венко Сабрутев и Мартин Димитров и заяви, че част от документите са с класифицирана информация и търговска тайна и затова той ги попита как тези организации и експерти, които те канят, разполагат с нея.

След края на заседанието Венко Сабрутев и Мартин Димитров от ПП-ДБ направиха кратко изявление пред журналисти, което може да гледате във видеото.

Канал 3

 

 

Други новини

ГЛАВЧЕВ: НЕ САМО БЪЛГАРИЯ, НО И НАТО НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА ПРАЩА ВОЙНИЦИ В УКРАЙНА

ГЛАВЧЕВ: НЕ САМО БЪЛГАРИЯ, НО И НАТО НЯМА НАМЕРЕНИЕ…

На заседание на Министерски съвет днес премиера отново коментира опитите за дезинформация по отношение на възможността за изпращане на натовски войници…
Симеон Сакскобурггоски: Това е за историята на България

Симеон Сакскобурггоски: Това е за историята на България

“Преди всичко съм благодарен. Това е за историята на България. Благодаря на Господа, че съм доживял този момент. Страшни емоции са.…
ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПОЛАГАНЕ НА ТЛЕННИТЕ ОСТАНКИ НА ЦАР ФЕРДИНАНД В ДВОРЕЦА ВРАНА

ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПОЛАГАНЕ НА ТЛЕННИТЕ ОСТАНКИ НА ЦАР ФЕРДИНАНД…

Тленните останки на цар Фердинанд I бяха положени за вечен покой в двореца „Врана“. Те бяха пренесени до двореца с траурно…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *