Съдът гледа мярката за неотклонение на Нико Тупарев

Съдът гледа мярката за неотклонение на Нико Тупарев

Продуцентът е обвинен в присвояване на 1,5 млн. лева

След като вчера продуцентът Нико Тупарев беше арестуван, днес софийската градска прокуратура поиска от съда да задържи Тупарев под стража за постоянно.

Днес в 15:30 ч. съдът ще гледа мярката за неотклонение на обвиненият, в длъжностно присвояване в особено големи размери, телевизионен продуцент.

Той е обвинен, че в периода от март до септември 2020 г. в качеството си на длъжностно лице – съдружник в търговско дружество, е присвоил пари от него в размер на 1.44 млн. лв. На 11 март, 1 април и 16 септември същата година Тупарев наредил превод от сметки на дружеството в 2 банки към собствената си банкова сметка в една от тези две банки, но без да е взето решение от общото събрание на съдружниците на дружеството за разпределяне на печалба от дейността му.

Според прокуратурата съществува опасност той да се укрие и да извърши ново престъпление, ако не бъде задържан под стража.

 

Канал 3

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *