Смъртоносни мераци

Смъртоносни мераци

Мирът ще настъпи тогава, когато постигнем целите си

В рамките на годишната си пресконференция, която тази година се провежда заедно с традиционната „Пряка линия“, държавния глава на Руската федерация Владимир Путин обяви, че “мирът ще настъпи тогава, когато постигнем целите си. Те не се променят. Напомням за какво сме говорили – за денацификация и демилитаризация на Украйна, за неутралния ѝ статут”.

Руският президент е уверен, че “или се договаряме, или трябва да решим въпроса със сила”.

„Съществуването на Русия без суверенитет е невъзможно, а главното е той да бъде укрепен“, допълни Путин.

Руският държавен глава е убеден, че страната му разполага с “достатъчен резерв” благодарение на „силната консолидация на руското общество”, “стабилността на финансовата и икономическата система на страната” и “нарастващия военен потенциал” и бе категоричен, че руската икономика е достатъчно стабилна, за да “върви напред” въпреки икономическите санкции, войната в Украйна и конфронтацията със Запада.

По отношение на военната помощ за Украйна, осигурявана от САЩ и европейските страни, Путин заяви “Днес Украйна почти нищо не произвежда. Опитват се да запазят нещо, но почти нищо не произвеждат. Всичко внасят, извинете ме за израза, на аванта. Но тази аванта все някога може и да свърши. И по всички личи, че вече приключва”.

Междувременно американският Сенат одобри бюджет за отбрана от 886 милиарда долара. Законопроектът съдържа разпоредби за отпускане на 300 милиона долара в рамките на Инициативата за подпомагане на сигурността на Украйна.

Владимир Путин изтъкна, че Русия ще възстанови отношенията си със Съединените щати и Европейския съюз, “когато те започнат да уважават други хора, други държави, когато търсят компромиси, вместо да се опитват да решат проблемите си чрез санкции или военни действия, тогава те ще положат основите за възстановяване на отношенията.”

Канал 3

 

Други новини

Днес сайта „Афера“ работи на пълни обороти и публикува трети запис на ПП

Днес сайта „Афера“ работи на пълни обороти и публикува…

Изглежда, че днес сайта “Афера” работи на пълни обороти и публикува два записа в рамките на деня. И този, както предишните…
Денков: СЕРВИРАХА НИ СТАРИТЕ НОМЕРА ЗА ИЗМИСЛЕНИЯ „ХАОС И РАЗРУХА“

Денков: СЕРВИРАХА НИ СТАРИТЕ НОМЕРА ЗА ИЗМИСЛЕНИЯ „ХАОС И…

Днес в изказване, от трибуната на НС, бившия премиер Николай Денков подчерта, че ГЕРБ и ДПС подготвят почвата за модела “постна…
Кирил Петков: Записът е и рязан и лепен

Кирил Петков: Записът е и рязан и лепен

Брифинг на ПП-ДБ в кулоарите на Народното събрание. Лидерът на ПП Кирил Петков подчерта, че пред всички българи се представят два…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *