• 26.06.2024
  • Няма коментари
  • 19

САЩ обяви награда от 5 млн. долара за информация, която да доведе до ареста на Ружа Игнатова(ВИДЕО)

Предстои да бъде повдигнато задочно обвинение на Ружа Игнатова у нас, което ще позволи да предприемем необходимите действия по стартиране…

 САЩ обяви награда от 5 млн. долара за информация, която да доведе до ареста на Ружа Игнатова(ВИДЕО)

Предстои да бъде повдигнато задочно обвинение на Ружа Игнатова у нас, което ще позволи да предприемем необходимите действия по стартиране на процедура по конфискация на незаконно придобито от нея имущество, във връзка с разследването на финансовата пирамида „УанКойн“.

Това съобщи по време на пресконференция в Съдебната палата и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов. На събитието присъстваха посланикът на САЩ у нас Кенет Мертен и Пламен Тончев, председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС).

“Днес правителството на САЩ обявява нова награда в размер до пет милиона щатски долара за информация, водеща до арест или осъдителна присъда на родената в България германска гражданка Ружа Игнатова”, съобщи посланикът на САЩ в България Кенет Мертен.

Той посочи, че по-късно днес ще бъде предоставена информация на обществеността за това как гражданите могат анонимно да предоставят сигнали, за да помогнат в разследването.

“САЩ високо цени партньорството с главната прокуратура на България, както и с правоприлагащите органи и службите за сигурност на България, докато заедно полагаме усилие да изправим г-жа Игнатова и други престъпници пред правосъдието”, подчерта посланик Кенет Мертен.

Той припомни, че Игнатова е издирвана в САЩ и Германия за “нейното участие в една от най-широкомащабните схеми за измама в историята, схема, чрез която от жертвите са били отнети чрез измама над четири милиарда долара”.

Председателят на ДАНС Пламен Тончев поясни, че „УанКойн“ е регистрирана в офшорната зона Гибралтар, като е установено, че компанията и нейните дъщерни дружества в чужбина и страната функционират като финансова пирамида, която предлага услуги на принципа на мрежовия маркетинг.

Тинчев уточни, че основният пазар за предлаганите услуги във връзка с криптовалутата уанкойн се намират в района на Близкия и Далечния Изток.

Цялата пресконференция може да гледате във видеото.

Канал 3

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *