Русия забранява достъпа до повече от 80 европейски медии, включително и две български

Русия забранява достъпа до повече от 80 европейски медии, включително и две български

Правителството на Русия обяви този вторник забраната за достъп до интернет страниците на повече от 80 медии на страни от Европейския съюз (ЕС), включително две български – порталът „Медиапул“ и вестник „24 часа“.

Мотивът за днешната стъпка е „разпространение на невярна информация“ за войната в Украйна и идва в отговор на решението, взето на 17 май от Европейския съвет, за спиране на излъчването на четири други руски медии за „подкрепа на руската пропаганда“.

Руското външно министерство посочи в изявление, публикувано на уебсайта му, че мярката влиза в сила този вторник и засяга 81 медии от държави-членки на ЕС, като се подчертава, че „те систематично разпространяват невярна информация за хода на специалната военна операция“, името, което Москва използва за обозначаване на нахлуването в Украйна.

“Русия многократно е казвала и предупреждавала на различни нива, че политически мотивираният тормоз над местни журналисти и необоснованите забрани на руски медии в ЕС няма да останат без отговор”, се казва в публикуваното изявление и се допълва, че “Брюксел и столиците на страните от блока са избрали пътя на ескалация, принуждавайки Москва да приеме пропорционални контрамерки с друга нелегитимна забрана.”

Канал 3

 

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *