• 08.07.2024
  • Няма коментари
  • 18

Русия атакува детската болница в Киев(ВИДЕО)

Повече от 40 руски ракети убиха над 20 цивилни, сред които има и деца Днес брутална руска ракетна атака удари…

 Русия атакува детската болница в Киев(ВИДЕО)
Повече от 40 руски ракети убиха над 20 цивилни, сред които има и деца

Днес брутална руска ракетна атака удари Националната специализирана детска болница „Охматдит“ в Киев на 8 юли, оставяйки няколко деца в капан под развалините.

Тази болница е най-голямата по рода си в Украйна и Източна Европа, открита през 1996 г. и специализирана в диагностиката на широк спектър от патологии, лечение на онкологични заболявания и хирургични интервенции.

Атаката предизвика шок както на национално, така и на международно ниво, подчертавайки бруталността на конфликта, който продължава да засяга цивилното население и по-специално най-уязвимите: децата. Спешна помощ работи денонощно, за да спаси деца, блокирани под развалините.

Бомбандираното лечебно заведение е мултидисциплинарен детски център, който е изиграл решаваща роля в грижите за деца в цяла Украйна, предлагайки съвременни лечения и спасявайки безброй животи.

Неговото частично унищожаване при тази атака представлява не само значителна физическа загуба, но и морален удар за здравните специалисти и семействата, които зависят от техните услуги.

Атаката идва на фона на ескалация на руската офанзива, която засили бомбардировките си срещу цивилни цели в Украйна. Украинските власти категорично осъдиха нападението, като го нарекоха акт на варварство и военно престъпление, и призоваха международната общност да удвои усилията си за натиск върху Русия да прекрати тези безразборни атаки.

Кадри от мястото бомбардировките на може да гледате във видеото.

Кянал

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *