Путински марионетки

Путински марионетки

“Креслива русофилщина” тресе България

След стартирането на демонтажните  работи по премахването на Паметника на Съветската армия в поведението на опозиционните парти с проруска идеология настъпи  истерично раздвижване.

През последните няколко дни станахме свидетели на заплахи, ултиматуми и провалени парламентарни заседания. Мотивът – да бъде спряно “беззаконието” и да не се допусне “тоталитаризмът да управлява  нашата страна”. Това поведение доста наподобява българската поговорка “Крадецът вика: дръжте крадеца”.

Вчера трибуната на Народното събрание се превърна в сцена на долнокачествено театралничене и гръмки изказвания, които повече приличат на евтин популизъм. Много далеч от отговорното поведение, което изисква настоящия момент, а именно приемане на бюджета за догодина и гласуване на предстоящите промени в Конституцията.

Твърденията на опозицията, че целият този “цирк” се прави в името на българина, определено издишат. До момента обществената реакция по демонтажа на МОЧА е доста вяла, ако изключим стотината протестиращи в центъра на София.

Изрази от рода – “Този парламент ще работи, ако и ние искаме. Ако не искаме няма да работи”, изказване на Тошко Йорданов и шантажа, че работата на Народното събрание ще бъде възобновена, само ако преместването на паметника бъде спряно веднага, не звучат никак демократично. Изглежда все пак, че опозиционните партии, в опита си да не допуснат “ тоталитаризмът да управлява България”, си служат с тоталитарни методи за налагане на своята позиция.

Развръзката предстои, но както изглежда българското общество е достатъчно зряло и не се поддава на панаирджийски популизъм и крещяща пропаганда.

Канал 3

Други новини

ГЛАВЧЕВ: НЕ САМО БЪЛГАРИЯ, НО И НАТО НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА ПРАЩА ВОЙНИЦИ В УКРАЙНА

ГЛАВЧЕВ: НЕ САМО БЪЛГАРИЯ, НО И НАТО НЯМА НАМЕРЕНИЕ…

На заседание на Министерски съвет днес премиера отново коментира опитите за дезинформация по отношение на възможността за изпращане на натовски войници…
Симеон Сакскобурггоски: Това е за историята на България

Симеон Сакскобурггоски: Това е за историята на България

“Преди всичко съм благодарен. Това е за историята на България. Благодаря на Господа, че съм доживял този момент. Страшни емоции са.…
ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПОЛАГАНЕ НА ТЛЕННИТЕ ОСТАНКИ НА ЦАР ФЕРДИНАНД В ДВОРЕЦА ВРАНА

ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПОЛАГАНЕ НА ТЛЕННИТЕ ОСТАНКИ НА ЦАР ФЕРДИНАНД…

Тленните останки на цар Фердинанд I бяха положени за вечен покой в двореца „Врана“. Те бяха пренесени до двореца с траурно…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *