Продуцентът Нико Тупарев беше освободен

Продуцентът Нико Тупарев беше освободен

След едночасово заседание софийският градски съд пусна от ареста телевизионния продуцент Нико Тупарев без да му налага никаква мярка за неотклонение.

Магистратите не откриха доказателство по обвинението, че продуцентът е присвоил 1 милион и 400 хиляди лева от фирмата, в която е бил съдружник.

В съдебната зала стана ясно, че продуцентът Нико Тупарев от две години води дела срещу свой съдружник, който се оказва основен свидетел на прокуратурата.

Защитната теза на адвокатите му е, че Тупарев е жертва на опит за присвояване на бизнес от страна на въпросният съдружник.

Според съда само длъжностно лице може да е автор на длъжностно престъпление, а Тупарев е само съдружник, но не и управител на дружеството, от което разследващите твърдят, че са присвоявани пари.

От прокуратурата заявиха, че не е имало решение на общото събрание за изплащане на дивиденти, а Тупарев открил сметките, по които получил парите няколко дни преди преводите.

Според съда на датите, на които Тупарев е получавал пари, преводи в размер на 100 хиляди лева е имало и към неговия съдружник, с когото са в спор.

И още – липсват доказателства, че продуцентът сам е нареждал преводите.

От прокуратурата не пожелаха да коментират решението на съда. Разследването е започнало след сигнал до Комисията за защита на конкуренцията.

В него е описано, че Тупарев и негови партньори са създали нелоялна конкуренция чрез свързани с тях фирми и така са отклонявали печалби от основната продуцентска фирма.

Канал 3

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *