• 27.06.2024
  • Няма коментари
  • 16

Премиерът Главчев смята за най-удачно съставяне на редовно правителство с първият мандат(ВИДЕО)

Днес пред журналист в Брюксел служебният премиер Димитър Главчев изрази очакване да бъде постигнато решение за разпределението на ръководните постове…

 Премиерът Главчев смята за най-удачно съставяне на редовно правителство с първият мандат(ВИДЕО)

Днес пред журналист в Брюксел служебният премиер Димитър Главчев изрази очакване да бъде постигнато решение за разпределението на ръководните постове в институциите на ЕС в рамките на двудневните заседания.

Главчев уточни, че първо трябва да бъде избран председател на Европейската комисия, като това може да се случи най-рано на 17 юли.

Попитан какви са очакванията му за съставяне на ново редовно правителство, той заяви, че не е гадател и въпросът е какво ще направят политическите сили в парламента. Според него би било най-добре правителството да бъде избрано с първия мандат.

Служебният премиер отбеляза, че ще постави на вниманието на своите колеги от ЕС въпроса за спазването на постигнатите договорености с Република Северна Македония. Очаквам да се спазват договорките, ще припомня на колегите какви ангажименти са поети през 2022 г. и 2023 г., посочи той.

Главчев допълни, че напоследък се наблюдават изявления от правителствени ръководители в РСМ, че няма да се правят промени в конституцията. Ще запозная колегите в Европейския съвет какви са настроенията, обобщи премиерът и изрази очакване Гърция също да не остане безучастна към тези въпроси.

На въпрос кой ще оглави българската делегация за срещата на върха на НАТО във Вашингтон през юли, той заяви, че това ще бъде държавният глава.

“При положение, че президентът ще участва, той ще оглави делегацията”, каза Главчев.

Целият брифинг на премиерът от Брюксел може да гледате във видеото.

Канал 3

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *