Премиерът Главчев прави тихомълком промени в службите

Премиерът Главчев прави тихомълком промени в службите

Министерският съвет на днешното си заседание прие решение, с което определи Георги Георгиев за заместник-председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ за срок до 28 юли 2028 г., съобщи БТА.

С решение на Министерския съвет от 11 април 2024 г. е предсрочно освободен заместник-председателят на ДАНС.

Георги Георгиев е дългогодишен служител на агенцията и отговаря на изискванията от Закона за Държавна агенция „Национална сигурност“ за заемане на длъжността, съобщават от правителствената информационна служба.

С друго свое решение Министерският съвет освобождава Калин Цеков от длъжността заместник-председател на Държавна агенция „Разузнаване“, считано от 1 юли 2024 г., във връзка с постъпило негово заявление с молба да бъде освободен от длъжността.

Служебният кабинет определи и нов състав на Държавната комисия по сигурността на информацията. За председател е определен Петър Грошлев, за заместник-председател – Ивайло Конакчийски и за членове – Богдан Богданов, Динко Лулев и Атанас Райдовски.

Със същото правителствено решение Цвятко Георгиев е освободен като председател на комисията. Освободени са и досегашните членове Симеон Николов, Алекси Алексиев и Иво Великов, чийто 5-годишен мандат е изтекъл.

Канал 3

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *