Преговори, шантаж и още нещо…

Преговори, шантаж и още нещо…

ГЕРБ: Не ни приемат като равнопоставен партньор и по-скоро вървим към нови избори

Неделя вечер, ден за прошка, изведнъж спират предавания по националните телевизии и се появяват Деница Сачева, Мария Габриел, Теменужка Петкова и Рая Назарян с неадекватно поведение и започват да излагат още по неадекватни доводи. Оказва се, че това е спешно свикан брифинг на преговорният екип на партията ГЕРБ.

Прилича на  нискобюджетен филм, но не, това е българската реалност.

От думите на Мария Габриел, сегашен вицепремиер и министър на външните работи в оставка и евентуален бъдещ премиер, се разбира, че няма да има споразумение и тя ще върне мандата.

И уж нямат никакви различия по фундаменталните реформи – съдебната реформа, борбата с корупцията, регулаторите, службите за сигурност, излиза че “имаме фундаментални различия по отношение на това ГЕРБ да бъде приет като равнопоставен партньор. Ще върна празен мандат на президента”, това заяви вицепремиерът в оставка Мария Габриел.

От целия спешно свикан брифинг обаче не се разбра какви точно са исканията на ГЕРБ. Изглеждаше като че ли те са свързани със състава на министрите, но за това се говореше най-общо, без да се споменават никакви имена и постове.

Както се очаква, непосредствено след този брифинг се появява преговорния екип ПП-ДБ в опит да изясни ситуацията. От думите им се разбира, че те нямат проблем с министрите, но неясно защо ГЕРБ отказва да подпише споразумението.

Канал 3

Други новини

Испания ще признае палестинската държава

Испания ще признае палестинската държава

Педро Санчес обяви, че Испания ще признае палестинската държава на 28 май заедно с Норвегия и Ирландия
Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Днес се проведе конференцията “Европейската директива за минималната работна заплата: Възможности пред синдикатите в България”. По време на форума експерти в…
ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА ГКПП ВИДИН

ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ…

“МВР прави и ще продължава да прави всичко необходимо, в рамките на неговата компетентност, за максимално облекчаване на трафика на граничния…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *