• 27.06.2024
  • Няма коментари
  • 9

ПП-ДБ очаква България да влезе в еврозоната на 1 юли догодина(ВИДЕО)

Днес на брифинг в парламента коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ изрази становище, че очаква България да успее да влезе…

 ПП-ДБ очаква България да влезе в еврозоната на 1 юли догодина(ВИДЕО)

Днес на брифинг в парламента коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ изрази становище, че очаква България да успее да влезе в еврозоната до средата на 2025 година.

“В Конвергентния доклад за приемане на България в еврозоната за първи път България не изпълнява само един критерий – този за ценова стабилност. Очаква се най-късно до края на годината България да изпълни и този критерий след това да получи извънреден доклад и да бъдем приети в средата на следващата година”, коментира бившият финансов министър Асен Василев.

Той припомни, че в предишните конвергентни доклади на Европейската комисия България е имала проблеми със законодателството, но миналата година парламентът е успял да приеме всички необходими закони.

Василев уточни, че най-големият риск за получаването на евросредствата е свързан със законодателните реформи. Сред тях са пет законопроекта, които са внесени от предишното НС – законите, свързани с личния фалит, съдебната власт, приемането на процедурните правила за избор на новата Антикорупционна комисия, промените в Закона за сигналоподателите, приемането на ревизираната пътната карта.

От ПП-ДБ заявиха, че ще внесат всички пет законопроекта следващата седмица. От тяхното приемане зависи и осъществяването на следващото плащане по Плана за възстановяване и устойчивост.

Целият брифинг на ПП-ДБ може да гледате във видеото.

Канал 3

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *