Пеевски се изживява като  Цар Делян Първи

Пеевски се изживява като Цар Делян Първи

Как е възможно, в една демократична европейска държава, един редови депутат, който при това е санкциониран по “Магнитски” , да наставлява министрите и тяхното поведение. След като години наред Делян Пеевски не стъпваше в Народното събрание, то днес той е от най-активните му членове. Ежедневно се намесва в работата на кабинета, дава съвети, изисква, поставя условия, призовава и най-вече се изказва пред медиите. Въпреки неколкократните изказвания на Пеевски, че ДПС не участва пряко във властта, а само в парламентарния дебат за промените в Конституцията, то неговото поведение повече напомня на диригент пред своя оркестър.

Днес той “нахока” финансовия министър Асен Василев по повод повишаването на ДДС за ресторантьорския бизнес и го посъветва да преосмисли модела си на взаимодействие с парламента.

В становище, разпространено от централата на ДПС се казва: ”В последните дни буди недоумение фактът, че финансовият министър Асен Василев е конструктивен в разговорите, водени в Народното събрание и по телефона, но напускайки сградата на Парламента, сякаш освободен от отговорност към дадената дума и джентълменското споразумение, изрaзява обратно становище пред медиите”.
От съобщението на Пеевски става ясно, че в “Народното събрание се е провел разговор, в който са участвали и Бойко Борисов и Делян Пеевски. Темата за запазване на 9%-то ДДС за ресторантьорския бизнес, както и отпадането на предложената от министъра на финансите мярка, известна като ”донос – бонус” е била обсъдена задълбочено и  при ясно декларирана подкрепа за това да се изпълни пакет от мерки, с които да се постигне максимално изсветляване на бизнеса”.

Било е постигнато категорично общо съгласие, включително и от министър Василев, за запазването на данъчната ставка от 9%, но “часове по-късно Василев избра трибуната на Министерски съвет, за се разграничи от постигнатите договорки, а в ефира на БТВ в неделя отново настоява за своето решение да върне 20% ДДС за бранша”, допълва Пеевски.

Канал 3

Други новини

ГЛАВЧЕВ: НЕ САМО БЪЛГАРИЯ, НО И НАТО НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА ПРАЩА ВОЙНИЦИ В УКРАЙНА

ГЛАВЧЕВ: НЕ САМО БЪЛГАРИЯ, НО И НАТО НЯМА НАМЕРЕНИЕ…

На заседание на Министерски съвет днес премиера отново коментира опитите за дезинформация по отношение на възможността за изпращане на натовски войници…
Симеон Сакскобурггоски: Това е за историята на България

Симеон Сакскобурггоски: Това е за историята на България

“Преди всичко съм благодарен. Това е за историята на България. Благодаря на Господа, че съм доживял този момент. Страшни емоции са.…
ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПОЛАГАНЕ НА ТЛЕННИТЕ ОСТАНКИ НА ЦАР ФЕРДИНАНД В ДВОРЕЦА ВРАНА

ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПОЛАГАНЕ НА ТЛЕННИТЕ ОСТАНКИ НА ЦАР ФЕРДИНАНД…

Тленните останки на цар Фердинанд I бяха положени за вечен покой в двореца „Врана“. Те бяха пренесени до двореца с траурно…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *