Пеевски и Борисов на едно мнение – ген.Атанасов да остане начело на Комисията

Пеевски и Борисов на едно мнение – ген.Атанасов да остане начело на Комисията

Оттеглянето на Атанас Атанасов(ПП-ДБ) от председателския пост на парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения доведе до “неочаквано” единодушие в мнението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и депутата Делян Пеевски.

Днес в кулоарите на парламента Пеевски коментира предложението на ПП-ДБ за сливането на службите и ги определи, като прибързано: “Това е прибързано, проект не сме виждали”, каза той.

Пеевски допълни, че е нужно време да се обмислят нещата поради липса на съгласие по темата, но принципно биха казали “да” на предложението на ген.Атанасов.

Той подчерта, че според него Атанасов трябва да остане начело на комисията, но беше категоричен, че момента не е подходящ за радикални структурни промени в службите “обмислихме нещата. В момента има при съседа война. Не е времето за тези промени. Трябва да се изчака да се успокои обстановката. Сега едни структурни разбърквания на службите, могат да ги объркат много”. Пеевски заключи, че “промени, сливания ще има след като войната приключи”.

Лидера на ГЕРБ Бойко Борисов днес пред журналисти в парламента също призова Атанасов “да се върне генералът в комисията, да подготвим законите. Това не е нещо от днес за утре” и допълни, че “нямаме още готово законодателство, което да покаже каква ни е визията за тези служби. Когато го имаме, ще пристъпим към тях“. Борисов уточни, че не е против реформата, но “ще се случи в момент, когато може и обстановката е спокойна”.

Относно спекулациите, че ГЕРБ ще представи своя кандидат днес, Борисов коментира: “Няма днес да обявява кандидата за кмет. Ще ви хареса нестандартно решение е”.

Канал 3

Други новини

Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Днес се проведе конференцията “Европейската директива за минималната работна заплата: Възможности пред синдикатите в България”. По време на форума експерти в…
ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА ГКПП ВИДИН

ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ…

“МВР прави и ще продължава да прави всичко необходимо, в рамките на неговата компетентност, за максимално облекчаване на трафика на граничния…
Утре Централни хали отваря врати с ново градско пространство за култура, изкуства и наука

Утре Централни хали отваря врати с ново градско пространство…

Централните хали в София ще отворят врати за посетители на 23 май, след продължили една година ремонтни дейности по възстановяване на…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *