• 02.07.2024
  • Няма коментари
  • 26

Партия “Величие” – хронология на една “предизвестена смърт”(ВИДЕО)

Какво се случва в партия “Величие”?! След дни на слухове за разцепление в редиците на партията, публикации в социалните мрежи…

 Партия “Величие” – хронология на една “предизвестена смърт”(ВИДЕО)
Какво се случва в партия “Величие”?!

След дни на слухове за разцепление в редиците на партията, публикации в социалните мрежи и неизяснени обстоятелства, днес идеологическия лидер на младата формация Ивелин Михайлов реши да направи изявление, в което прави хронология на събитията. Ето какво разказва той:

Михайлов обяснява, че още на 15 юни, след участие в предаването на Беновска, другият лидер на партията Николай Марков провежда разговор с него.

Марков му обяснява, че е получил предложение (не се изяснява от кого) партията да поеме някое  министерство (най-вероятно свързано с транспорта), в замяна на подкрепа на бъдещо правителство от страна на техните депутати и обещания за подпомагане на бизнес начинанията на Михайлов. Той самият нарича това “българска врътка” – някой ти създава проблеми и после ти ги решава. Чиста проба рекет!!

Ивелин Михайлов уточнява, че още тогава е почуствал “разколебаване” в неговият партиен колега Николай Марков.

Второ обаждане идва на 19 юни, в което му се обяснява на Михайлов, че ако не подкрепят правителство на ГЕРБ и ДПС, ще бъдат пуснати компромати в медиите срещу него.

Подполковник Марков обяснява на Михайлов, че има сериозни заплахи срещу него:

“Тези хора казаха, че ще те унищожат физически и икономически”, казва Марков.

Въпреки всичко Ивелин Михайлов  твърди, че остава твърд в позицията си и отговаря “пускайте компроматите. Ние сме поели ангажимент към нашите гласоподаватели и ще си спазим обещанията”.

Същият ден Михайлов получава обаждане и от Виктория Василева, която му споделя, че депутатите от “Величие” ще подкрепят Рая Назарян за председател на НС, тъй като са им предложени неща (очевидно от ГЕРБ), с които могат да работят за хората. Ивелин Михайлов настоява, че те са в парламента с друга цел и не смята за удачно това решение. Той споделя, че тогава започва да се съмнява в тези членове на парламентарната група, защото се натрупват противоречия в тяхното поведение и идеологията на самата формация.

На 21 юни Михайлов разбира, че тяхната парламентарната група е гласувала заедно с ГЕРБ и ДПС и по негови думи “разбира, че нещо не е наред”. Той звъни на Василева и тя му обяснява, че това е “политическо решение”, за да има работещ парламент.

Същата “опорка” използва и ИТН.

Михайлов насрочва среща на групата за 22 юни, за да бъдат изяснени обстоятелствата, но Виктория Василева, Етиен Леви и Куков не се появяват. Николай Марков пристига с тричасово закъснение и пояснява на Михайлов, че “ти в момента правиш изказвания, които ще ти докарат 10 години затвор”.

Той настоява: “Спри да се занимаваш с политика и аз ще ти реша финансовите, и всички други проблеми, които имаш”.

Ивелин Михайлов твърди, че отказва това предложение. При което подполковник Марков уточнява, че е заплашен и живота му и този на неговите близки.

“Ти ще бъдеш развенчан, ще бъде смазан твоят имидж, ще бъдеш нападнат и от твоите и тогава ще бъдеш унищожен. Ти имаш деца и хора, за които да мислиш”.

На този етап вече назрява и напрежение в техните гласоподаватели, които започват да им търсят  отговорност за постъпките на депутатите на “Величие”. Включително и обещанията на Николай Марков за “големи разкрития” рязко отпадат.

А още по-подозрително е обявяването на Марков, че би подкрепил програмно правителство с мандат на ИТН.

Ивелин Михайлов вижда в този акт: “схема за изпиране на ИТН”. Той смята, че това би довело до изчезване на партия “Величие” на следващи избори.

“Да бъде убит порива на хората”, казва той и допълва, че целта е още по-голямо разочарование в гражданите и по-ниска избирателна активност.

Междувременно Николай Марков активно прави опити да се добере до председателското място в парламентарната група на “Величие”.

Започват да се пускат слухове и внушения, с помощта на различни  ютубъри, че Ивелин Михайлов е “зависим”. Самият той твърди, че в атаката активно участаства Цанов, чрез неговият подкаст “Напред и нагоре”.

Така стигаме до вчерашния ден, в който беше хакнат личният профил на Ивелин Михайлов в социалната мрежа “Х” и беше публикуван пост(от негово име), че би подкрепил проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

Той е на мнение, че поведението на подполковник Марков е съмнително и недостойно, включително мисли, че е уплашен от нещо или някого.


Дали това е предварително подготвен план за вкарване в парламента на поредната партия “патерица”, която усложливо да обслужи ГЕРБ и ДПС?!

Идеологическият лидер на “Величие” има своите съмнения в тази посока, като уточнява, че той не се познавал с подполковник Николай Марков до преди няколко месеца. Никога не го е търсил за подкрепа. Точно обратното. Марков се свързва с него чрез хора от партията и отива на среща с Михайлов заедно с Йордан Камджалов. Подполковника е бил много настоятелен, да се използват структурите на ПП “Величие” за участие в изборите.

В близките седмици най-вероятно ще паднат маските на “зависимите” и “купените”.

Престои да видим!

 

Канал 3

 

 

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *