Оглушително мълчание е обзело България по темата “Турски поток”

Оглушително мълчание е обзело България по темата “Турски поток”

Минаха десетина дни откогато се намери “загубената” пътна  карта за построяването на газопровода “Турски поток” през България. Изчезнала за няколко години, на 5 март бе публикувана от седмичника”Капитал”. С това всички съмнения дали България е обслужила руския интерес, за сметка на българския данъкоплатец, отпадат напълно. А също така и обяснява защо прокуратурата и държавата не успяха да я открият толкова дълго време. Изгубените документи са намерени и разпространени от  украинския сайт Inform Napalm. Благодарение на българската онлайн общност от експерти по киберсигурност и борба с дезинформацията “BG Elves” документите са разкодирани и стават обществено достояние. Цялата информация и хронологията по намирането, разкодирането, както и пълното съдържание на документите може да намерите в сайт на “българските елфи”:

BG Elves – Пътна Карта на Газпром.

Въпреки представените факти големите национални телевизии удобно подминаха темата с няколко кратки новини. С оглед на важността на съдържанието на разкритите документи, изглежда учудваща липсата на всякакъв интерес от тяхна страна, да задават въпроси и да дадат думата на експертите от сайта за допълнителни разяснения.

Изобщо оглушително мълчание цари сред тях.

И въпреки че председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се гордее с построяването на въпросния газопровод и определя като глупости разкритията, фактите говорят друго. Осъществяването на проекта “Турски поток” дава възможност Украйна да бъде заобиколена и да се случи  последвалото нахлуване на руски войски на нейна територия. Да си го кажем направо, обслужвайки интересите на Путин, тогавашните ни управляващи са му дали зелена светлина да започне война с Украйна, която вече две години всекидневно взима невинни жертви и засяга цяла Европа.

В България политиците мълчат по темата. Институциите, които трябва да потърсят отговорност от тогавашния премиер Бойко Борисов и неговото правителство(в периода 2018-2020г.) и те мълчат.

Сякаш всички задружно са дали обет за мълчание, но нас гражданите на България това не ни устройва. Трябва да продължим да задаваме въпроси, да не оставяме темата в забвение, за да бъдат подведени под отговорност виновните и да понесат своето наказание.

Иначе ние българите ще потънем в забвение.

Канал 3

Други новини

ГЛАВЧЕВ: НЕ САМО БЪЛГАРИЯ, НО И НАТО НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА ПРАЩА ВОЙНИЦИ В УКРАЙНА

ГЛАВЧЕВ: НЕ САМО БЪЛГАРИЯ, НО И НАТО НЯМА НАМЕРЕНИЕ…

На заседание на Министерски съвет днес премиера отново коментира опитите за дезинформация по отношение на възможността за изпращане на натовски войници…
Симеон Сакскобурггоски: Това е за историята на България

Симеон Сакскобурггоски: Това е за историята на България

“Преди всичко съм благодарен. Това е за историята на България. Благодаря на Господа, че съм доживял този момент. Страшни емоции са.…
ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПОЛАГАНЕ НА ТЛЕННИТЕ ОСТАНКИ НА ЦАР ФЕРДИНАНД В ДВОРЕЦА ВРАНА

ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПОЛАГАНЕ НА ТЛЕННИТЕ ОСТАНКИ НА ЦАР ФЕРДИНАНД…

Тленните останки на цар Фердинанд I бяха положени за вечен покой в двореца „Врана“. Те бяха пренесени до двореца с траурно…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *