Общински съветници от ГЕРБ-СДС поискаха оставката на заместник-кмета по правни въпроси на Столичната община

Общински съветници от ГЕРБ-СДС поискаха оставката на заместник-кмета по правни въпроси на Столичната община

Днес на брифинг на общинските съветници от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, Прошко Прошков, Антон Хекимян и Мирослав Боршош поискаха оставката на заместник-кмета по правни въпроси на Столичната община и заявиха, че има бездействие от страна на кмета на София по въпроса със Симеоновски лифт.

“Със спирането на Симеоновски лифт собственикът на лифтовете “Витоша ски” нарушава приватизационния договор. Това е напълно нова ситуация, която задължава Столична община да наложи предвидената по договор неустойката в размер на 8,3 млн. лв. Веднага след налагане на санкцията следващата стъпка, която трябва да се предприеме е разваляне на приватизационния договор и връщане на лифтовите съоръжения на общината”.

“Още в понеделник свиквам извънредно заседание на Надзорния съвет на Столичната общинска агенция по приватизация. Внасяме доклад за налагане на санкцията от 8,3 млн. лв. на “Витоша ски” и предприемане на действия по разваляне на договора”, заяви Прошков.

“Обоснованите ни опасения са, че групата на “Промяната” в София защитават интересите на приватизатора”, каза Георгиев.

Той припомни, че решението за приватизацията на лифтовете на Витоша е взето на 26 юли 2007 г. от Столичния общински съвет.

“Проблемът в момента е в бездействието и в незнанието на новите управляващи. Освен да се пишат публикации във фейсбук, трябва да се четат и документи. До момента Терзиев и Цветомир Петров повтарят защитната теза на приватизатора и обясняват, че нищо не могат да направят, което категорично не е вярно”, добави Георги Георгиев.

“Сега видяхме една хвърчаща бележка на английски език от поддържаща фирма, в която се казва, че лифтът е в лошо състояние и поддръжката му е икономически неизгодна. Призовавам новото ръководство в лицето на Васил Терзиев да проявява повече мнителност и да не приема подобни скалъпени „извинителни бележки“. На 29 декември тази година във фейсбук статус Терзиев заявява, че е изненадан, че лифтът не работи. Настояваме да спре да се изненадва и да обясни, какво свърши от тогава досега. Започнати ли са процедурите по ЗУТ от кмета на район „Витоша“ и как общината е защитила публичния интерес оттогава досега. След хаоса на бул. Витоша, който създадоха, сега се опитват да го пренесат на планината Витоша”, коментира Георгиев.

Канал 3

 

Други новини

Лидерът на ГЕРБ: Борисов и Пеевски ще управляват е кауза пердута(ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ: Борисов и Пеевски ще управляват е…

След приключилия кръг от преговори на ГЕРБ-СДС с другите парламентарно представени партии, лидера на водещата политическа сила Бойко Борисов, на кратък…
Очаквано – ИТН: Ние смятаме, че трябва да има експертен кабинет(ВИДЕО)

Очаквано – ИТН: Ние смятаме, че трябва да има…

Преговорните екипи на ГЕРБ и „Има такъв народ“ днес проведоха консултации в сградата на Народното събрание. Едночасовата среща започна в 13…
И “Възраждане” остава в опозиция(ВИДЕО)

И “Възраждане” остава в опозиция(ВИДЕО)

“Възраждане” застава категорично като опозиция в 50-ото Народно събрание. Това стана ясно днес на брифинг в централата на партията. Според заместник-председателят…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *