Нова порция записи на лидерите на ПП

Нова порция записи на лидерите на ПП

Днес сайта “Афера” пусна нов “епизод” от повсеместната “кална” кампанията срещу ПП-ДБ, която заприлича на слабо изигран нискобюджетен сериал. Както изглежда, вместо с политически аргументи, предизборната кампания (“дежавю”) ще протече с контролирано изпускане на съмнителни, трудно разбираеми, записи, които за да бъдат разбрани, буквални им трябват субтитри.

В днешният епизод е намесен и президента Радев, а записът трябва да е направен през първия мандат на ПП.

Според прочита на “Афера” участниците в разговора са Асен Василев, Кирил Петков от ПП и покойния Алексей Петров.

“Продължаваме промяната” излезна със следната позиция, публикувана на страница на партията във Фейсбук:“Разпространените „записи“ са пореден опит за кална кампания срещу ПП. Вместо с политически аргументи, кампанията се води с манипулирани записи и внушения през съмнителни медии.
Такава лъжа и внушение е употребата на имена, които отдавна служат за компрометиране при всяка ситуация.
В записите със съмнително качество се чуват накъсани фрази и изрази, удобно подбрани за създаване на определени внушения.
Показателно, че въпросните записи се разпространяват повече от година след събитията, за които се твърди, че са записани.
Намираме за много странно и съвпадението с интервюто на един от съпредседателите на ПП Асен Василев, в което той разкри плановете на ГЕРБ-ДПС за желанието на Бойко Борисов да бъде президент, а Делян Пеевски – премиер.
Подслушвани са заседания и срещи на политическа партия. Ако ДАНС и службите наистина не са замесени, очакваме и тяхната реакция.
Нямаме какво да крием – не сме откраднали пари в чували от магистрали, не сме изнудвали и рекетирали бизнеси.
Използвахме и да призовем нашите симпатизанти за подкрепа, защото само с тяхната помощ можем да се противопоставим на мръсната машина.
Чуваме техните притеснения да застанат с лицата си, за да не станат и те обект на атаки”.Както вече се разбра, този запис е част от поредица от такива, така че се очаква в следващите дни да се публикуват още компромати, в опит да се злепостави една определена партия, а именно ПП.

Предстоящите избори 2 в 1 са от решаващо значение за бъдещето на демокрацията, както в България, така и в Европа.

На фона на войната в Украйна и проруската пропаганда, която залива всички европейски държави, трябва да се отнасяме с  отговорност и съмнение към всяка информация, която ние медиите, разпространяваме. В опита си да бъдем обективни и да не скриваме истината, публикувайки въпросните записи, съществува риска да подведем нашите зрители и читатели.

В ерата на фалшивите новини е много трудно, да бъде разграничена пропагандата, както  и скритите мотиви, които стоят зад всяка една разпространявана информация.

С това предисловие ще си позволим да публикуваме и транскрипцията на разговора, така както е предложена в сайта “Афера”:


Асен Василев: … Да. Кирил ви разказа в общи линии. Трябва да почнем да мислим за втория мандат. А сега Бойко разбира се се опитва, дет се вика казва, министъра на културата да вземе… министър, да каже…

Мъж: Щото… Да има ръка.

Асен Василев: Да. Даже едно пръстче буквално в момента.

Мъж: Ха-ха, в момента.

Асен Василев: А, но това е… Сега, истината е, че от друга страна моят прочит. Той разбира и …, че всъщност ако някой ще разбие ГЕРБ, това няма да сме ние, това ще е президентът. Защото си представи едни нервни избори, в които президентът с кеша, който има, вдигне едни независими кандидати, които са по-лоши за разлика от евроатлантиците от ГЕРБ. Захване ги с кеш, почнат да купуват и полицията удря само на ГЕРБ купувачите, а неговите купувачи си стоят.

Мъж: Така.

Асен Василев: И тогава ние избори в Бяла Слатина посмъртно няма да спечелим, обаче президентът може и да спечели.

Кирил Петков: Бързият печели.

Асен Василев: И Бойко това го разбира и аз това му казах – ние ще вземем пет-шест-десет… Той ще вземе сто.

Мъж:….

Асен Василев: Да, аз вярвам, че нашите, нали, сигурно ще са по-големите, ма, в крайна сметка…

Мъж: … другото, да.

Асен Василев: И не, и тука контролът е много по-слаб, отколкото е в Бяла Слатина.

Мъж: Така е, така е.

Асен Василев: Ние. Той това го осъзнава, но според мен разбира се, че неговите са също…, макар че…

Мъж: … Влиза ли?

Кирил Петков: Тука е.


Канал 3

Други новини

Ще има ли правителство – срещите с партиите започнаха

Ще има ли правителство – срещите с партиите започнаха

Парламентарните избори на 9 юни бяха спечелени от ГЕРБ, която ще има 68 депутати в следващия парламент. Групата на ДПС ще…
Бенямин Нетаняху разпуска военния кабинет на Израел

Бенямин Нетаняху разпуска военния кабинет на Израел

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху разпусна военния кабинет, механизмът, създаден на 11 октомври за вземане на решения относно военната операция в…
Илияна Йотова: Без Шенген и еврозоната нашето членство в ЕС е непълно

Илияна Йотова: Без Шенген и еврозоната нашето членство в…

Днес вицепрезидента Илияна Йотова присъства на Генералната асамблея на Европейската лига за икономическо сътрудничество. “България не бива да забавя темповете за…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *