Ние защитаваме вашите интереси, а вие?

Ние защитаваме вашите интереси, а вие?

­Вече пети ден България е разтърсвана от протести на миньорите, които са блокирали магистрали и главни пътища. “Хората са изплашени за своето бъдеще”,  “Токът ще спре, хората ще останат без работа“, гърмят медиите и новинарските сайтове.

Още в средата на август на портала за обществени консултации на Министерски съвет са публикувани проекти на актуализираните Териториални планове за справедлив преход (ТПСП) на областите Стара Загора, Перник и Кюстендил. Последните дни протестиращи миньори хем недоволстват, че не са запознати с тези планове, хем не са ги разглеждали, при условие, че са имали достъп до тях. Хем искат да се срещат с управляващите, хем не искат такава среща.
Премиерът акад. Денков неколкократно им обяснява последните дни, че тези проекти защитават техните права, гарантират инвестиции в засегнатите райони за над 4 милр. лева, изготвят се програми за преквалифициране на работещите в тях, като се предлагат и компенсационни пакети за обещетение, в случай на напускане. Но за негодуващите това не е достатъчно.

Цялото българско общество, вече няколко дни, живее с проблемите на тези хора. В момента продължава срещата между премиера, министри, лидери на партии и представители на протестиращите.
Журналисти не присъстват на срещата, а излъчването на живо не е позволено. По неофициална информация споразумение ще има. Все още не е ясно какво ще включва и какви договорки са постигнати, но изглежда кризата върви към приключване.

Канал 3

 

Други новини

Испания ще признае палестинската държава

Испания ще признае палестинската държава

Педро Санчес обяви, че Испания ще признае палестинската държава на 28 май заедно с Норвегия и Ирландия
Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Днес се проведе конференцията “Европейската директива за минималната работна заплата: Възможности пред синдикатите в България”. По време на форума експерти в…
ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА ГКПП ВИДИН

ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ…

“МВР прави и ще продължава да прави всичко необходимо, в рамките на неговата компетентност, за максимално облекчаване на трафика на граничния…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *