Неделни словоизлияния

Неделни словоизлияния

Дойдат ли почивните дни и нашите пишман политици се втурват в “луда” надпревара по медиите, за да грабнат вниманието на българина. Търчат напред назад през студията на телевизии и радиа. Този уикенд не прави изключение.

Вчера в студиото на “Офанзива с Любо Огнянов” по Nova News председателят на парламентарната комисия по конституционни въпроси и депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков изказа умопомрачителното мнение, че при договорената с ПП-ДБ смяна на премиера Николай Денков със заместничката му Мария Габриел от ГЕРБ през март, “министър-председател трябва да бъде Бойко Борисов, а вицепремиер трябва да бъде Асен Василев или Кирил Петков и ако трябва да има по-широка база на управлението, вицепремиер трябва да бъде Делян Пеевски. Това са хората, които могат да взимат решения”.

Днес наред е Тома Биков в опит да умаловажи абсурдните излияния на неговият колега. Тази сутрин в студиото БНР той уточни, че това е лично виждане на Чолаков и изясни – “В органите на ГЕРБ никога не е обсъждана идея Бойко Борисов да бъде премиер при ротацията”. Той смята, че конфликтите и търканията са симптом, те не са причината за това, че правителството изглежда слабо. Коментира също така и изказване на Кирил Петков : „Вчера Слушах Кирил Петков, че и той вече стига до този извод, че е по-добре да има яснота по тези въпроси. Да е ясно, че този министър е излъчен от определена политическа формация и тя носи отговорност за него. И да има ясни механизми за вземане на решения в тази коалиция“.

По думите му проблемът е, че има управляваща коалиция, но тя не е осъществена по ясни политически правила, а е опитано да се направи нещо, което не съществува никъде по света.

Друг участник в борбата за приза “Абсурд на деня” е общинският съветник от групата на БСП София Ваня Григорова. В свое участие днес в Нова тв, тя даде ясно да се разбере, че МОЧА трябва да остане в центъра на София. “Председателят на СОС трябва да бъде избран след разговори и обединителна програма. Работим по документ с ПП-ДБ-СС, но няма да подкрепим Борис Бонев за председател на общинския съвет. Няма как да водим конструктивен диалог обаче след като някой се опитва да демонтира Паметника на съветската армия”, категорична беше тя.

Ето, че се включи и Държавният глава. Президентът Радев коментира приетите на първо четене промени в Конституцията и се оказа, че е силно обезпокоен :

“Мен ме притеснява, че парламент с критично ниско гражданско представителство и с още по-ниско обществено доверие изобщо посяга към Конституцията”. Допълни още, че това не е нормално. “Народното събрание има важни въпроси, върху които да се съсредоточи. Не трябва да оставя впечатление, че основният закон в държавата се използва като параван за прикритие и оправдание за съществуването на коалицията. В такъв парламент не мога да внеса предложенията си за промени в Конституцията”, каза още Радев.

Така коментира президентът изказването на вътрешният министър на Австрия, че е готов на отстъпка и би разхлабил ветото върху България и Румъния за влизане в Шенген, като позволи двете страни да използват въздушното свободно пространство, но при дадени условия.

“Има вероятност България да стане част от т.нар. въздушен Шенген, това е стъпка напред, но трябва да сме много внимателни, за да не останем с етикет „Ето, България вече е в Шенген“. Не, за нас е критично важно да се отворят сухопътните граници. Условията, които вътрешният министър на Австрия поставя, са трудно приемливи за България”.

Малко след президента се включи и негласния кукловод Пеевски.

“С интерес наблюдавам нервното поведение на президента Радев, който за втори път в продължение на няколко дни се опитва да обърка евроатлантическата посока на България, като поставя под съмнение легитимността на Народното събрание. Добре би било Президентът отново да си прочете правомощията и да се придържа към тях”, така коментира Делян Пеевски становището на президента Радев, изложено по-горе.

Денят продължава и очакваме още желаещи да грабнат наградата със своите абсурдни неделни словоизлияния.

Канал 3

Други новини

Испания ще признае палестинската държава

Испания ще признае палестинската държава

Педро Санчес обяви, че Испания ще признае палестинската държава на 28 май заедно с Норвегия и Ирландия
Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Днес се проведе конференцията “Европейската директива за минималната работна заплата: Възможности пред синдикатите в България”. По време на форума експерти в…
ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА ГКПП ВИДИН

ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ…

“МВР прави и ще продължава да прави всичко необходимо, в рамките на неговата компетентност, за максимално облекчаване на трафика на граничния…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *