• 24.06.2024
  • Няма коментари
  • 16

МВР разследва как Брендо е влязъл в страната(ВИДЕО)

Евелин Банев-Брендо влиза в затвора за срок от 6 години при първоначален строг режим в затвор. С присъдата съдът е…

 МВР разследва как Брендо е влязъл в страната(ВИДЕО)

Евелин Банев-Брендо влиза в затвора за срок от 6 години при първоначален строг режим в затвор. С присъдата съдът е зачел и приспаднал предварителното задържане на осъдения, съобщиха от пресцентъра на Софийската градска прокуратура.

Днес Брендо се предаде сам В 7:30 ч., когато се появи пред Софийския затвор с адвоката си.

Ето какво още уточниха от СГП:

“С присъда от 15.02.2013 г. на Софийски градски съд (СГС), влязла в сила на 26.04.2018 г., Е.Б. е признат за виновен за това, че за времето от 17.10.2002 г. до 30.05.2005 г. на територията на Република България, Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия, Британски Вирджински острови, Съединени американски щати, Конфедерация Швейцария и Република Австрия участвал в организирана престъпна група заедно с още две лица, създадена с цел да върши престъпления по член 253 НК – извършване на финансови операции (внасяне в брой и нареждания за преводи на парични суми от различни банкови сметки на фирми в банки в чужбина към Република България за кредитиране на дейността на „ПФЮ“ АД) с пари, за които знаели, че са придобити чрез незаконен трафик на наркотични вещества – придобиване, разпространение, държане, превозване и пренасяне на високорискови наркотични вещества в големи размери без надлежно разрешително – престъпление по чл. 321, ал. 3, т. 2, във вр. с ал. 2 от НК.

В Софийска градска прокуратура е образувана преписка на основание получената ефективна присъда.

Наблюдаващият прокурор е предприел необходимите действия за изпълнение на присъдата. Осъденият не е бил установен на територията на Република България. Бил е обявен за общодържавно издирване, издадена е Европейска заповед за арест и е обявен за международно издирване.

Целият брифинг на СГП с подробности по случая може да гледате във видеото.

Канал 3

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *