Мария Габриел се застъпи за Калин Стоянов

Мария Габриел се застъпи за Калин Стоянов

Очаквано единомислие на Габриел с ГЕРБ в подкрепата за вътрешния министър

 

Днес Мария Габриел пред журналисти похвали министъра на МВР:

”Ние с Калин Стоянов сме работили изключително добре по темата Шенген и вие видяхте резултата от тази работа. Също както и това, че неговата работа е ценена и на ниво Европейски съюз”.

На въпрос какъв е отзвука в Европа от всичко, което се случва в България и доколко събитията биха се отразили за приемането ни в Шенген и по сухопътните ни граници, вицепремиера в оставка отговори:

”Аз съм сигурна, че случващото се в България наистина се следи с интерес, защото вярвам, че всички много ясно трябва да останем ангажирани с тази тема” и допълни

”Затова наистина е важно да има граници и в размяната на реплики и начина по-който се правят внушения. Това е много важно, защото на ниво ЕС се работи с факти, работи се с аргументи”, уточни Мария Габриел.

Външният ни министър в оставка Мария Габриел участва в стартиралия днес Форум “ЕС среща Балканите”. София е домакин на срещата, която събира високопоставени представители на Европейския съюз, министри от региона, дипломати и анализатори. Еврокомисаря по политиката на разширяване и съседство Оливер Вархаи, който е на посещение в България заради Форум коментира: “В интерес на ЕС е разширяването да стане скоро”

Организатори са Европейския либерален форум, партия АЛДЕ и Атлантическия клуб в България.

Форумът, който се провежда за трета поредна година, служи като основна платформа за диалог между Европейския съюз и Балканите и обещава да насърчи по-задълбоченото сътрудничество и да засили икономическия растеж в региона, съобщиха организаторите.

Канал 3

 

Други новини

Нова порция записи на лидерите на ПП

Нова порция записи на лидерите на ПП

Днес сайта “Афера” пусна нов “епизод” от повсеместната “кална” кампанията срещу ПП-ДБ, която заприлича на слабо изигран нискобюджетен сериал. Както изглежда,…
Костадин Костадинов: Полицаите буквално са абдикирали от борбата за купуване на гласове

Костадин Костадинов: Полицаите буквално са абдикирали от борбата за…

На пресконференция на ПП “Възраждане” лидера на партията Костадинов Костадинов обширно коментира ниската избирателна активност, купуването на гласове, манипулирания и корпоративния…
БОЙКО БОРИСОВ ПО ПОВОД ИЗТЕКЛИЯ ВЧЕРА ЗАПИС С ЛИДЕРИТЕ НА ПП

БОЙКО БОРИСОВ ПО ПОВОД ИЗТЕКЛИЯ ВЧЕРА ЗАПИС С ЛИДЕРИТЕ…

ГЕРБ-СДС представи управленска си програма днес в София. Събитието се проведе В зала на ул. „Оборище 5“ В София и бе…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *