Каква игра играе Слави Трифонов?!

Каква игра играе Слави Трифонов?!

Лидерът на ИТН Слави Трифонов, който комуникира единствено с публикации в социалните мрежи, днес напада журналистите, че не го разбират.

Такава е ситуацията, че явно се налага да повтарям някои неща, защото има хора, журналисти и шарлатани, които нещо не разбират”, пише той в своя публикация днес във Фейсбук.

Ами да излезне публично и да ни изясни, какво иска да каже и да отговори на нашите въпроси!!

Възможно ли е всички да не го разбират и проблема да не е в него и игричките, които играе?! Действията казват повече от думите.

Днес ИТН подкрепи кандидатурата на ГЕРБ за председател на НС и направи възможно Рая Назарян да получи един от най-влиятелните постове в държава.

Разбира се, че ще му е трудно на Трифонов, да ни накара да повярваме, че не е “патерица” на ГЕРБ и ДПС. Действията на партията му, през последните години, ни дават повод да си правим своите изводи, но пък нали “нищо не разбираме”…

Лидерът на ИТН пише още:

Всички интерпретации по темата са или от хора, които не разбират, или от хора, които въобще не искат да има парламент и закони, или от хора, които им харесва да говорят глупости, или от шарлатани, които са лъжци, национални предатели, крадци и обикновени фалшификатори.”

Тъй като Слави Трифонов се крие от медиите, на нас ни се налага да интерпретираме думите и действията му. И колкото и да се опитва да ни прави на глупаци ние следим игричките му и си правим своите изводи. Дали му харесва си остава негов проблем.

Сега излиза, че ИТН иска третият мандат и ще предложи експертно правителство. Това не го ли гледахме вече преди няколко години?!

Трифонов уточнява в днешната си публикация:

Живеем в парламентарна държава и има парламент, който избира правителство, което управлява държавата. Така е дори и с нелепите поправки на Конституцията, осъществени от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Тоест, основният закон е такъв. Първият мандат отива в спечелилата изборите политическа сила. Това е ГЕРБ. ИТН няма да подкрепи правителство с първия мандат на ГЕРБ. Вторият мандат отива в ДПС. ИТН няма да подкрепи прaвителство с втория мандат на ДПС. И ако президентът даде третия мандат на ИТН, ИТН ще предложи експертно правителство, което ще свърши определени неща за определено време. И ако другите партии в парламента не искат да се ходи на избори, ще подкрепят това правителство. И, за да се случи всичко това, трябва да има работещ парламент, с избран председател на парламента.”

Предстои да видим развръзката около опитите за сформиране на правителство и в кой отбор играе?!

Канал 3

 

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *