• 23.04.2024
  • Няма коментари
  • 15

Арестуват разследващ журналист

Вадиш “кирливите” ризи на министъра на МВР и те арестуват Журналистът от екипа на разследващия сайт Bird.bg Димитър Стоянов е…

 Арестуват разследващ журналист

Вадиш “кирливите” ризи на министъра на МВР и те арестуват

Журналистът от екипа на разследващия сайт Bird.bg Димитър Стоянов е задържан за 24 часа за хулиганство и заплаха с оръжие, съобщиха от МВР, без да дават подробности за случилото се.

Оказва се, че нападателят е служител на НАП. Той подава сигнал в полицията, а Стоянов е задържан. През нощта е направен обиск и в дома му.

Кадрите от видеото са заснети вчера следобед към 17 часа.
На тях се вижда, как към журналиста и съпругата му се затичва мъж и Стоянов насочва пистолет към него. Оръжието е законно притежавано.

Часове по-рано същият следобед, въпросният мъж отново напада журналиста и го ранява по-главата.
Малко след нападението Стоянов публикува на страницата си във Фейсбук  снимка и следният коментар:

Дори и когато си пазаруваш кротко, винаги се намира някой тъпак, който да те нападне, защото пазаруваш от магазин, който той не харесва. Ако не се уплашиш, ще избяга и после ще те нападне в гръб, ще те издере като гневна жена и ще обясни как ще те убие. А ти дори нямаш идея от къде ти е дошло. Още се чудя провокация ли е или идиот.”

Днес сутринта Атанас Чобанов, с когото Стоянов работи, разказа за станалото: „Някакъв непознат пиян тип го напада вербално и физически вчера докато пазарува с жена си. Напада го в гръб. Митко има законно оръжие и по време на свадата го е извадил, за респект. Това става към 15 ч. След това Митко отива в предаването Алтернативата. Оттам отива в Пирогов, защото нападателят го е ранил по главата. Междувременно нападателят подава жалба. В полицията се представил за данъчен. Полицаите арестуват Митко в Пирогов. Вземат му оръжието и телефона. Посред нощ обискират и дома му, но успяхме да спасим компютъра“.

Вчера стана ясно, че вътрешния министър Калин Стоянов е завел граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева срещу журналистите от BIRD.bg Атанас Чобанов и Димитър Стоянов  заради поредица от материали, публикации в социалните мрежи и медийни участия, посветени на казуса с мрежата за влияние около убития в началото на годината Мартин Божанов, известен с прякора Нотариуса.

Асоциацията на европейските журналисти – България изрази възмущение от делото, заведено срещу екипа на разследващия сайт BIRD.bg, от замесения в многобройни политически скандали министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Канал 3

 

Други новини

Днес сайта „Афера“ работи на пълни обороти и публикува трети запис на ПП

Днес сайта „Афера“ работи на пълни обороти и публикува…

Изглежда, че днес сайта “Афера” работи на пълни обороти и публикува два записа в рамките на деня. И този, както предишните…
Денков: СЕРВИРАХА НИ СТАРИТЕ НОМЕРА ЗА ИЗМИСЛЕНИЯ „ХАОС И РАЗРУХА“

Денков: СЕРВИРАХА НИ СТАРИТЕ НОМЕРА ЗА ИЗМИСЛЕНИЯ „ХАОС И…

Днес в изказване, от трибуната на НС, бившия премиер Николай Денков подчерта, че ГЕРБ и ДПС подготвят почвата за модела “постна…
Кирил Петков: Записът е и рязан и лепен

Кирил Петков: Записът е и рязан и лепен

Брифинг на ПП-ДБ в кулоарите на Народното събрание. Лидерът на ПП Кирил Петков подчерта, че пред всички българи се представят два…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *