И все пак отлагаме таксите за транзитен пренос газ

И все пак отлагаме таксите за транзитен пренос газ

От съвместно изявление на съпредседателят на ПП-ДБ и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов стана ясно, че засега България ще отложи прилагането на таксите за транзитен пренос на газ, за да може страната ни ба бъде приета в Шенген.

”В момента отлагаме прилагането. Работим заедно с Европейската комисия и когато ни даде цялостен механизъм, тогава ще го приложим отново, ако успеем да намерим такъв механизъм”, заяви Кирил Петков.

“Много сме близко до Шенген, имаме достатъчно аргументи да искаме не само да искаме по въздух, но и по суша да имаме ясна формула – дата, час. Ние сме активни в участието, всеки с контактите, които има в Европа и този шанс не трябва да го пропилеем заради таксите затова се дърпаме назад, за да вървим по европейския подход”, коментира Борисов.

Канал 3

Други новини

Испания ще признае палестинската държава

Испания ще признае палестинската държава

Педро Санчес обяви, че Испания ще признае палестинската държава на 28 май заедно с Норвегия и Ирландия
Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Димитър Манолов: Работим в условия на сериозна политическа нестабилност

Днес се проведе конференцията “Европейската директива за минималната работна заплата: Възможности пред синдикатите в България”. По време на форума експерти в…
ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА ГКПП ВИДИН

ВЛАСТТА И ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ТЪРСЕНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ…

“МВР прави и ще продължава да прави всичко необходимо, в рамките на неговата компетентност, за максимално облекчаване на трафика на граничния…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *