• 26.06.2024
  • Няма коментари
  • 11

ИТН: Не държим премиерът да бъде от ИТН(видео)

След края на срещата на “Дондуков”2 от ИТН уточниха, че ако третият мандат отиде при тях, те ще предложат експертен…

 ИТН: Не държим премиерът да бъде от ИТН(видео)

След края на срещата на “Дондуков”2 от ИТН уточниха, че ако третият мандат отиде при тях, те ще предложат експертен кабинет, но не държат премиера да е от тяхната политическа група.

“Не държим премиерът да бъде от ИТН. Той може да е близък някоя политическа партия, но не е задължително да е наш, ако всички останали са съгласи. Няма проблем за нито една политическа партия, ако останалите са съгласни”, това каза Тошко Йорданов пред журналисти.

Йорданов отново повтори, че няма да подкрепят правителство, излъчено с първият и вторият мандат.

“Повтарянето и казването, че няма да подкрепим първия и втория мандат, е, защото продължават някакви хора да се упражняват как ние ще подкрепим първия или втория мандат”, уточни той.

От думите на Тошко Йорданов стана ясно, че „Има такъв народ“ биха водили разговори и с „Възраждане“, ако те получат мандата, тъй като един експертен кабинет трябва да има колкото се може по-широка политическа подкрепа.

Йорданов смята, че първо трябва да се постави програмата и целите, а едва след това да се разговаря за имената на министрите.

“Писането на програма за една година напред, с конкретика, няма да отнеме толкова време. Третия мандат позволява по-гъвкаво време, ако има желание. Има очевадни проблеми, за които не е нужно да се водят шест месеца разговори, за да се намери решението им”, уточни депутата от ИТН.

Целият брифинг на ИТН може да гледате във видеото.

Канал 3

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *