• 02.04.2024
  • Няма коментари
  • 23

Истината преди всичко

Изявление на лидерите на ПП-ДБ На кратък брифинг днес лидерите на коалиция ПП-ДБ коментираха изявленията на Борисов и Пеевски. Съпредседателят…

 Истината преди всичко

Изявление на лидерите на ПП-ДБ

На кратък брифинг днес лидерите на коалиция ПП-ДБ коментираха изявленията на Борисов и Пеевски.

Съпредседателят на ПП Кирил Пеков поясни, че добрите икономически резултати в последните две години, довели до повишаване на раждаемостта, са плод на тяхното управлението на страната ни. Той се позова на данни на националният статистически институт. Фактите ясно говорят, че откогато не са на власт ГЕРБ-СДС, коефициента на плодовитост рязко се увеличава.

Петков обяснява този скок с мерките, които те са взели, а именно: безплатните детски градини, повишаване на доходите, икономическа сигурност, повишаване на минималната работна заплата.

”За съжаление тази статистика показва, че ако се върнем към старият модел(бел.ред. –  Петков визира управлението на ГЕРБ), да демографската криза ще продължава да е проблем. Ако продължим с новият модел, при който има социална политика и икономически растеж и демографията ще бъде решена”, беше категоричен Кирил Петков.

Лидерът на ПП за пореден път подчерта, че ГЕРБ и ДПС за тясно свързани и че, това вече е очевидно за целият български народ.

Христо Иванов даде разяснения по темата, кой е предложил промените в Конституцията за сформиране на служебно правителство и как са били направени те. Той категорично заяви, че позицията на коалицията ПП-ДБ е била, да се използва модел, при който редовното правителство да продължи да действа като служебно. Уточни, че след консултации с ръководството на ГЕРБ и ДПС, се е стигнало до приемане на настоящият модел. Иванов допълни, че не бягат от отговорност и не се разграничават от взетите решения. Той поясни, че настоящият модел е добър, но преждевременното разваляне на “сглобката” не е дало възможност да бъдат приети всички промени, необходими за правилното  функциониране на новият модел за избор на служебен премиер.

Христо Иванов призова да не се правят спекулации, с цел предизборна кампания.

На края на брифинга отново беше изразен призив за смяна на настоящият министъра на МВР, за да се гарантира честността на предстоящите избори.

З повече информация гледайте видеото.

Канал 3

 

 

Други новини

ОГНЕНИЯТ АД ИЗПЕПЕЛИ НАД 100 000 ДЕКАРА В ОБЩИНА СВИЛЕНГРАД(видео)

ОГНЕНИЯТ АД ИЗПЕПЕЛИ НАД 100 000 ДЕКАРА В ОБЩИНА…

Ситуацията с пожара в Свиленградска област остава тежка
Държавният глава Румен Радев ще се срещне с ПП-ДБ

Държавният глава Румен Радев ще се срещне с ПП-ДБ

Изненадващите събития, довели до разцепление в ПГ на ДПС, станаха причина за рокади и в настоящото 50-то Народно събрание. Движението за…
Испания спечели Евро 24… и 28,5 милиона евро!

Испания спечели Евро 24… и 28,5 милиона евро!

Победата срещу Англия, освен еуфорията от шампионската титла, представлява важна икономическа инжекция за националния отбор на Испания Всъщност до днешния мач…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *