• 06.06.2024
  • Няма коментари
  • 12

Има ли надежда за предоговаряне на споразумението с “Боташ”

Направени са първи стъпки за да се защити българския интерес След като в края на април Турция  изрази готовност да…

 Има ли надежда за предоговаряне на споразумението с “Боташ”
Направени са първи стъпки за да се защити българския интерес

След като в края на април Турция  изрази готовност да преразгледа споразумението между „Булгартрансгаз“ и „Боташ“, днес служебният енергиен министър Владимир Малинов потвърди, че първите стъпки в промяната на клаузите по договора вече са факт.

Малинов уточни, че се работи по изпълнение на решението на Народното събрание да се оптимизират клаузите по дългосрочния договор, подписан в началото на миналата година.

Той обаче напомни, че към момента на подписването му, икономическите условия са били различни от сегашните и от гледна точка сигурността на доставките на синьо гориво и цените.

”Цените на природния газ тогава са били четири пъти по-високи от тези, които са в момента на пазара. Тогава сигурността беше на първо място. От гледна точка на това настоящата икономическа обстановка налага условията да бъдат предоговорени”, поясни енергийният министър.

Малинов подчерта, че част от доставките на природен газ за българския пазар през юни са осигурени от „Боташ“ със значителни отстъпки от цената, а спестените средства само за този месец са 12 милиона лева.

Какво още каза служебния енергиен министър гледайте във видеото.

Канал 3

Други новини

Лидерът на ГЕРБ: Борисов и Пеевски ще управляват е кауза пердута(ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ: Борисов и Пеевски ще управляват е…

След приключилия кръг от преговори на ГЕРБ-СДС с другите парламентарно представени партии, лидера на водещата политическа сила Бойко Борисов, на кратък…
Очаквано – ИТН: Ние смятаме, че трябва да има експертен кабинет(ВИДЕО)

Очаквано – ИТН: Ние смятаме, че трябва да има…

Преговорните екипи на ГЕРБ и „Има такъв народ“ днес проведоха консултации в сградата на Народното събрание. Едночасовата среща започна в 13…
И “Възраждане” остава в опозиция(ВИДЕО)

И “Възраждане” остава в опозиция(ВИДЕО)

“Възраждане” застава категорично като опозиция в 50-ото Народно събрание. Това стана ясно днес на брифинг в централата на партията. Според заместник-председателят…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *