Извънредно: Пеевски обвини Доган за Кремълски агент с писмо до посолствата!

Извънредно: Пеевски обвини Доган за Кремълски агент с писмо до посолствата!

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски преди няколко часа публично подаде ръка на “д-р Ахмед Доган”, но едновременно с това обвини почетният председател за руски агент.

Оказва се, че свръхактивния, напоследък, съпредседател на Движението за права и свободи е изпратил писмо до посланиците на страните от ЕС и НАТО у нас, като го обвинява за провала на правителството на ГЕРБ заради „тесни връзки“ с Русия и „хибридна атака“ от страна на Доган срещу ДПС.

Този следобед вестник “Капитал” публикува писмото, с което Делян Пеевски засвидетелства “своята вярност” към човека, който е “бил до него в най-трудните моменти”.

Ето и пълният текст на писмото:

“Пиша Ви от името на председателя на ДПС г-н Делян Пеевски.
Днес Народното събрание обсъди и гласува предложеното от ГЕРБ евроатлантическо правителство с кандидат за министър-председател Росен Желязков. Г-н Желязков е доказан европейски и натовски политик, което демонстрира и дейността му като председател на 49-ото Народно събрание.

Централното оперативно бюро на ДПС реши да подкрепи кабинета на г-н Росен Желязков като единствената жизнеспособна опция в 50-то Народно събрание за съставяне на стабилно евроатлантическо правителство. Това правителство ще осигури продължаващото членство на България в ЕС и НАТО и ще предостави на Украйна необходимата военна и друга помощ, за да се защити от непровокираната военна агресия на Русия.

Днес г-н Ахмед Доган, бивш председател на ДПС, се опита чрез обаждания да повлияе на парламентарната група на ДПС да НЕ подкрепи предложеното правителство на Росен Желязков.
В резултат действията на г-н Доган доведоха до разделение в парламентарната група на ДПС, като 30 члена гласуваха за правителството в съответствие с решението на партията, 14 гласуваха против и 1 се въздържа.

Предвид предишните изяви и подкрепата на г-н Доган за Русия и нейната политика, както и близките му отношения с посланик Митрофанова и руския консул в България, смятаме, че действията му днес представляват хибридна атака срещу ДПС и парламентарната демокрация в България.

Председателят на ДПС г-н Делян Пеевски обаче ви уверява, че той лично и ръководената от него партия остават ангажирани с евроатлантическия курс и ценности.

На Ваше разположение,
Станислав Анастасов
заместник-председател


Какво цели Пеевски, дали иска напълно да измести Ахмед Доган от ДПС и да се превърне в новият “едноличен собственик” на партията или да се “изпере”пред американците заради обвиненията по “Магнитски”. А може би и двете..

При всички положение – да му е честито на почетния председател Ахмед Доган.

Канал 3

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *