Ивайло Мирчев: Огромна и много тежка загуба за ПП-ДБ

Ивайло Мирчев: Огромна и много тежка загуба за ПП-ДБ

Днес в ефира на радио „Добруджа“ Ивайло Мирчев от ПП-ДБ, който остава извън новия парламент, тъй като ПП-ДБ не получава мандат в Добрички избирателен район, коментира изборните резултати:

Огромна и много тежка загуба за „Продължаваме промяната – Демократична България“. Христо Иванов подаде оставка именно заради резултатите, които са до голяма степен следствие на сглобката и на това, че  добре да обясним на хората какво направихме, как го направихме и защо отидохме на избори”, каза бившият депутат.

Платихме си цената за това нещо, включително и доста грешки бяха направени в рамките на последния парламент. Не си мислим, че можем да се оправдаваме с това, че хората са обезверени. Нормално е това да се случва след шестите поред избори. Ние отидохме на тези избори по желанието на Пеевски. Сега има доста работа за вършене, трябва да си върнем доверието на хората. Това няма да е лесно, но се надявам да успеем, включително, когато част от нас са извън парламента”, подчерта Мирчев.

На въпрос дали той евентуално ще поеме ръководството на партията след оставката на Христо Иванов, Ивайло Мирчев не отговори директно, а само подчерта, че в “Да, България” има доста хора, които могат да поемат лидерството.

Бившият депутат от ПП-ДБ коментира един от лидерите на новопоявилата се партия “Величие”:

Имам данни от ДАНС, че е имало разследване срещу т. нар.полковник Марков, който е бил оперативно интересен за българското контраразузнаване по линия на връзка с руските служби. Ако български политик е в зависимост от чужди разузнавания, без значение дали те са руски, американски, германски или други, това е изключително притеснително за страната ни.”

 

Канал 3

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *