Заплахи и ултиматуми в Народното събрание

Заплахи и ултиматуми в Народното събрание

Криворазбрана демокрация

Днес народните представители трябваше да разгледат на второ четене бюджетите на държавното обществено осигуряване и на здравната каса. Заседанието не можа да започне и причината е бойкот от страна на парламентарните групи на “Възраждане”, БСП и ИТН.

В декларация от трибуната на НС лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов обяви, че протеста срещу демонтирането на Паметника на Съветската армия ще бъде пренесен в залата на Парламента. Костадинов определи действията на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, като “беззаконие”. Към депутатите от “Възраждане” се присъединиха и колегите им от БСП и “Има Такъв Народ”. Трите опозиционни партии поставиха ултиматум, да не позволят на Народното събрание да започне работа, докато не бъдат изпълнени техните искания, а именно спиране на дейностите по демонтажа на МОЧА.

”Без никакъв законов акт, без заповед, без решение, в центъра на София безчинстват някакви хора, въоръжени с флексове”, коментира Костадинов.

След това Костадинов призова народните представители да излязат на трибуната, “за да покажат ясно и категорично, че никога няма да допуснат беззаконието и тоталитаризмът да управляват нашата страна”. Костадинов беше категоричен, че НС няма да работи, докато този въпрос не бъде разрешен.
Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов заяви, че се присъединява към протеста заради „абсолютната бруталност“, която мнозинството извършва с Конституцията.

Заради комплексите на Христо Иванов, ГЕРБ и ДПС му тръгвате по акъла и правите абсолютно вредни и долни неща с Конституцията. Не може да си мислите, че като имате мнозинство, можете да правите каквото си искате. Тук сме равни. Този парламент ще работи, ако и ние искаме. Ако не искаме, няма да работи”, заплаши Йорданов.

Наложи се председателят на парламента Росен Желязков да прекрати заседанието. Беше проведен председателски съвет, в който участваха всички парламентарни групи.
След проведената среща се установи, че “не може да се възстанови нормалният ред в залата, поради което прекратявам днешното заседание”, обяви председателят Росен Желязков. “Следващото заседание ще бъде утре в 9:00 часа”, добави той.

Други новини

ОГНЕНИЯТ АД ИЗПЕПЕЛИ НАД 100 000 ДЕКАРА В ОБЩИНА СВИЛЕНГРАД(видео)

ОГНЕНИЯТ АД ИЗПЕПЕЛИ НАД 100 000 ДЕКАРА В ОБЩИНА…

Ситуацията с пожара в Свиленградска област остава тежка
Държавният глава Румен Радев ще се срещне с ПП-ДБ

Държавният глава Румен Радев ще се срещне с ПП-ДБ

Изненадващите събития, довели до разцепление в ПГ на ДПС, станаха причина за рокади и в настоящото 50-то Народно събрание. Движението за…
Испания спечели Евро 24… и 28,5 милиона евро!

Испания спечели Евро 24… и 28,5 милиона евро!

Победата срещу Англия, освен еуфорията от шампионската титла, представлява важна икономическа инжекция за националния отбор на Испания Всъщност до днешния мач…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *