• 05.04.2024
  • Няма коментари
  • 31

Живко Коцев е подал оставка под натиска на вътрешния министър Калин Стоянов и високопоставени лица в прокуратурата

Живко Коцев оттегля оставката си На извънреден брифинг в сградата на Министерския съвет премиерът в оставка акад. Денков и главният…

 Живко Коцев е подал оставка под натиска на вътрешния министър Калин Стоянов и високопоставени лица в прокуратурата

Живко Коцев оттегля оставката си

На извънреден брифинг в сградата на Министерския съвет премиерът в оставка акад. Денков и главният секретар на МВР разкриха скандална информация, свързана с подадената преди няколко дни оставка от Живко Коцев.

В личен откровен разговор с Денков, Коцев му в споделил, че е подал молба за напускане под натиск, както от страна на министъра на МВР Калин Стоянов, така и на високопоставени лица в прокуратурата.

Самият Коцев сподели пред журналисти:

”Заставам пред вас с ясното съзнание и воля да оттегля своята оставка. Това бе оставка, която е провокирана от психологически и морален натиск. Виждам какво се случва в системата на МВР. Аз съм служител повече от 30 години. Първоначалната реакция ми бе на огромно разочарование, обида, болка за отношението спрямо мен. Забелязах, че срещу мен се развива изключително грозна кампания. Срещу мен стои сериозна армия, която желае да дискредитира мен и моите близки”, каза Живко Коцев.

“Забелязах, че моята оставка бе използвана като аргумент за оставането на Калин Стоянов на поста министър на вътрешните работи. Това обстоятелство ме задължава да се върна и да работя, да си изпълнявам служебните задължения”, допълни Коцев.

Премиерът Николай Денков поясни, че няма да придвижи процедурата по уволнението на Главния комисар и вече е запознал президента Румен Радев със събитията.
“Разбрахме се, че няма да придвижа процедурата по уволнение на господин Коцев, президентът знае и е съгласен”, уточни Денков.

Канал 3

 

 

Други новини

Кирил Петков: Записът е и рязан и лепен

Кирил Петков: Записът е и рязан и лепен

Брифинг на ПП-ДБ в кулоарите на Народното събрание. Лидерът на ПП Кирил Петков подчерта, че пред всички българи се представят два…
ХРИСТО ИВАНОВ: ПЕЕВСКИ БУКВАЛНО СЕ МОЛЕШЕ НА КОЛЕНЕ НА ВСИЧКИ, КОТО ИМАХА НЕЩО ОБЩО С АМЕРИКА

ХРИСТО ИВАНОВ: ПЕЕВСКИ БУКВАЛНО СЕ МОЛЕШЕ НА КОЛЕНЕ НА…

Лидерът на ДБ Христо Иванов  коментира нападките по негов адрес, които Делян Пеевски нахвърля пред журналистите днес в НС. ХРИСТО ИВАНОВ:…
Нова порция записи на лидерите на ПП

Нова порция записи на лидерите на ПП

Днес сайта “Афера” пусна нов “епизод” от повсеместната “кална” кампанията срещу ПП-ДБ, която заприлича на слабо изигран нискобюджетен сериал. Както изглежда,…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *