Достатъчно далече ли е войната от България – откриха дрон с боеприпас край с. Тюленово

Достатъчно далече ли е войната от България – откриха дрон с боеприпас край с. Тюленово

Снощи, край с.Тюленово, местен хотелиер е намерил дрон със светлинни индикации на него, който е бил заседнал на скалите. Той подава сигнал на телефон 112 към 22 часа, на който в началото не се отнасят сериозно :

“Тюленово не е центърът на света, но когато украино-руските дронове кацнат на нашия бряг… нещата стават по други. Тази бомба все още е активна с някакви светещи електроники. Няма да ви разказвам на 112 как ми реагираха на обаждането“, написа в социалните мрежи Радослав Русев, който живее в Тюленово и работи в местен хотел.

Днес, към 6 часа сутринта , района е бил отцепен от полицията. След извършване на оглед от военнослужещи от състава на Военноморските сили се установява, че към дрона е прикрепен боеприпас.

Към 11 часа боеприпаса е бил унищожен, чрез контролиран взрив, на мястото, където е открит. Спазени са всички мерки за безопасност, като е бил обезопасен район в радиус от 150 метра около боеприпаса.

“Може да се предположи, че дронът край Тюленово е свързан с войната, която Русия започна срещу Украйна” коментира  пред журналисти във Военномедицинската академия министърът на отбраната Тодор Тагарев.
Той посочи, че българската армия поддържа капацитет и  екип, които могат да реагират. Министърът добави, че : “Оценката на риска и защо не сме действали през нощта е такава, че няма нужда да се действа през нощта, защото това ще доведе до риск за екипа”.

Министър Тагарев заключи, че тази война е свързана с повишаване на рисковете за нашата сигурност.

 

 

Други новини

ГЛАВЧЕВ: НЕ САМО БЪЛГАРИЯ, НО И НАТО НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА ПРАЩА ВОЙНИЦИ В УКРАЙНА

ГЛАВЧЕВ: НЕ САМО БЪЛГАРИЯ, НО И НАТО НЯМА НАМЕРЕНИЕ…

На заседание на Министерски съвет днес премиера отново коментира опитите за дезинформация по отношение на възможността за изпращане на натовски войници…
Симеон Сакскобурггоски: Това е за историята на България

Симеон Сакскобурггоски: Това е за историята на България

“Преди всичко съм благодарен. Това е за историята на България. Благодаря на Господа, че съм доживял този момент. Страшни емоции са.…
ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПОЛАГАНЕ НА ТЛЕННИТЕ ОСТАНКИ НА ЦАР ФЕРДИНАНД В ДВОРЕЦА ВРАНА

ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПОЛАГАНЕ НА ТЛЕННИТЕ ОСТАНКИ НА ЦАР ФЕРДИНАНД…

Тленните останки на цар Фердинанд I бяха положени за вечен покой в двореца „Врана“. Те бяха пренесени до двореца с траурно…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *