Денков към Радев: Лесно е да се свали правителство, но е трудно да се състави(ВИДЕО)

Денков към Радев: Лесно е да се свали правителство, но е трудно да се състави(ВИДЕО)

Завърши и третата консултация на президента Радев днес с групата на ПП-ДБ. От коалицията заявиха, че остават в опозиция и няма да подкрепят нито първия, нито втория мандат за съставяне на правителство. Това стана ясно от думите на председателят на парламентарната група Николай Денков.

Заявихте твърда позиция, че ще останете в опозиция и няма да се ангажирате с политики на сглобки с ГЕРБ и ДПС. Днес продължавате ли да стоите на тази позиция, и в случай, че ГЕРБ-СДС с първия мандат предложат правителство, което издигне същите приоритети от вашата обща предишна управленска програма – дали няма да застанете зад тях и да ги подкрепите“, попита държавния глава.

Акад. Денков отговори, че в момента виждат “скрити разговори за позиции, затова остават в опозиция, която е проевропейска”.

Президентът Румен Радев също така пожела да уточни, дали от коалицията биха се ангажирали с реализацията на третия мандат и дали биха участвали в правителство с мандат на „Възраждане“, които заявиха, че са готови да го получат, за да съставят експертен кабинет.

Николай Денков беше категоричен в отговора си:
Последните три години стана ясно, че е лесно да се свали правителство, но е трудно да се състави. ГЕРБ получи 6 пъти мандати, нито един път не успя да направи правителство. Ние успяхме 2 пъти и плащаме голяма цена. Ние изпълнихме дълга си към държавата по отношение на политиките, които според нас са важни. Ако за някой друг тези политики също са важни, той трябва да изпълни дълга си към държавата. Това са първата и втората политически сили. Те през цялото време работиха заедно – и когато критикуваха нашите правителства, и когато ги свалиха. Сега продължаваме да следваме приоритетите си, свързани с развитие на бизнеса, качествено образованиие и здравеопазване. Приоритети, които са разпознати, но не виждаме достатъчно подкрепа, за да бъдат реализирани в това Народно събрание. Те не са променени, но не виждаме в тази политическа ситуация как биха се реализирали”.
Цялата среща на представителите на ПП-ДБ с Радев може да гледате във видеото.
Канал 3

Други новини

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Декларация на ПП-ДБ изпратена до всички депутати

Дойде време разделно. След върволица от избори в последните година, както изглежда животът на 50-то Народно събрание ще бъде кратък и…
Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

Кирил Петков: Идва Видовден!(ВИДЕО)

На кратък брифинг след срещата с президента Радев от коалицията ПП-ДБ дадоха повече информация относно изготвената декларация и кога ще бъде…
ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

ПП-ДБ поиска отсрочка от Радев(ВИДЕО)

Коалицията е изготвила декларация с решения за борба с корупцията

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *