• 19.06.2024
  • Няма коментари
  • 12

Главчев: Правителството реагира бързо след падналите градушки(ВИДЕО)

Днес на заседание на Министерски съвет премиера Димитър Главчев коментира развоя на събитията в държавата и на европейско ниво. Главчев…

 Главчев: Правителството реагира бързо след падналите градушки(ВИДЕО)

Днес на заседание на Министерски съвет премиера Димитър Главчев коментира развоя на събитията в държавата и на европейско ниво.

Главчев разкри факти за срещата на лидерите на ЕС отпреди дни, но с уговорката, че “не върви да споделя много”, тъй като срещата е била неформална.

На събирането е станало ясно, че има много сериозна настройка да се формира коалиция в Европейския парламент между Европейската народна партия, Прогресивния алианс на социалистите и демократите и „Обнови Европа“.

Премиерът поясни, че дебатът е  предизвикал реакции на някои от участниците, които не са от тези три партии, но “всички към момента са настроени, че тези три групи ще гласуват заедно”, уточни той.

Главчев подчерта, че представителите на тези политически семейства в Европейския парламент дават добър пример и на българския парламент как да се постигне мнозинство от проевропейски сили.

“Защото всички те казаха, че това им е принципът – да бъде проевропейска насочеността на тази коалиция и да подкрепя Украйна”, наблегна премиера.

Димитър Главчев обясни, че “трите политически семейства към момента имат между 405 и 410 души мнозинство, за да бъдат гласувани кандидатурите в Европейския парламент, тъй като за тяхното гласуване са необходими 361 гласа. За председател на Европейския съвет също към момента има постигната договорка, каза Димитър Главчев. Всичко обаче ще се формализира на 27-28 юни”, завърши той.

Какво каза министър-председателя за реакцията на правителството след падналите градушки и бедствената ситуация в засегнатите райони може да гледате във видеото.

Канал 3

 

Други новини

„Почувствах куршума да разкъсва кожата ми“: реакцията на Тръмп, след като беше прострелян в ухото на митинг!

„Почувствах куршума да разкъсва кожата ми“: реакцията на Тръмп,…

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обясни усещането си за събитието, случило се тази събота в Пенсилвания. Тръмп изнасяше реч на…
Доналд Тръмп бе прострелян в ухото на митинг в Пенсилвания(ВИДЕО)

Доналд Тръмп бе прострелян в ухото на митинг в…

Американските медии съобщават за множество изстрели по време на митинг на Доналд Тръмп в Пенсилвания. Първите кадри показват кандидата на републиканците…
ДВА ХЕЛИКОПТЕРА СЕ ВКЛЮЧИХА В ГАСЕНЕТО НА ПОЖАРА В С. ГОРНОСЕЛЦИ(Видео)

ДВА ХЕЛИКОПТЕРА СЕ ВКЛЮЧИХА В ГАСЕНЕТО НА ПОЖАРА В…

От вчета в страната горят няколко пожара. Вчера беше обявено частично бедствено положение в общините Ивайловград и Тополовград. Днес такова беше…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *